Головне за ніч: ситуація на фронті та рішення Байдена розсекретити дані про напад РФ на Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: ситуація на фронті та рішення Байдена розсекретити дані про напад РФ на Україну

Головне за ніч: ситуація на фронті та рішення Байдена розсекретити дані про напад РФ на Україну
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія продовжує наступ у напрямку Слов'янська та Бахмута, штурмує Сєвєродонецьк.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ стримують шалений наступ окупантів на сході України

За даними Генштабу, ворог не проводить активних дій у північних областях України. Однак зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів із території Білорусі.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про намір збільшити чисельність армії до 80 тис осіб.

З метою демонстрації присутності та сковування Сил оборони України РФ продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп.

У прикордонній смузі на Сумщині під мінометний обстріл окупантів з території РФ потрапили позиції українських військових в районі населених пунктів Ходине та Велика Писарівка.

На Харківщині окупанти намагаються стримати наступ українських військових.

Противник проводить дистанційне мінування місцевості у напрямку наступу українських військ на Рубіжне.

У той же час кремлівська окупаційна армія намагається просунутись у бік населених пунктів Довгеньке і Долина.

Під ворожими обстрілами перебувають позиції українських військових в районах населених пунктів Базалівка, Бражківка, Грушуваха.

Армія РФ продовжує штурмувати Сєвєродонецьк та намагається вести наступ у напрямку Бахмута.

Ворог завдав ракетного удару по населеному пункту Миколаївка за 4 км на схід від Слов’янська.

На Бахмутському напрямкуукраїнські війська успішно протидіяли і відбили наступ противника у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти.

З метою посилення угруповання на напрямках Попасна, Миколаївка ворог здійснює передислокацію підрозділів.

У той же час окупанти припинили наступ у напрямку Авдіївки, Курахового, Новопавлівки та Запоріжжя.

Українські гелікоптери завдали ударів по скупченнях ворожих сил на Херсонщині, а літаки – по складах боєприпасів на Миколаївщині. Противник втратив понад 20 осіб та до 10 одиниць військової техніки. З метою відновлення втраченого положення ворог, за підтримки артилерії та армійської авіації, здійснив наступальні дії в напрямку Лозове – Біла Криниця, успіху не мав. Для уточнення позицій наших військ ворог вів повітряну розвідку БпЛА, - відзначили у Генштабі.

За минулу добу захисники та захисниці України на Донецькому і Луганському напрямках відбили 10 атак ворога, знищили 1 танк, 3 артилерійських системи, 2 бойові броньовані машини, 1 автомобіль та 2 склади з боєприпасами. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БПЛА типу "Орлан-10".

Між тим стало відомо, що президент США Джо Байден напередодні вторгнення РФ в Україну дав розпорядження розсекретити розвідувальні дані напередодні вторгнення Росії в Україну через скептичне сприйняття заяв американських посадовців про плани РФ.

Коли ми пояснили нашим політикам, а наші політики звернулися до своїх співрозмовників, вони виявили, що з цього приводу було багато скептицизму. Як наслідок, президент повернувся до нас і сказав: "Вам потрібно вийти і розповісти якомога більше, і переконатися, що люди бачать те, що бачите ви, щоб ми могли знову сконтактувати і, можливо, мати більш продуктивні розмови про те, як готуватися до, по суті, можливого російського вторгнення, - розповіла директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?