Російські військові будують понтонну переправу в Харківській області — знімки супутника
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські військові будують понтонну переправу в Харківській області — знімки супутника

Російські військові будують понтонну переправу в Харківській області — знімки супутника
Джерело:  online.ua

Супутник зафіксував будівництво російськими військовими понтонної переправи через річку біля селища Куп’янськ-Вузловий у Харківській області.

Джерело:  Р адіо Свобода

Війська РФ будують понтонний міст в Харківській області

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) опублікували знімки з супутника на яких видно будівництво російськими військовими понтонної переправи у Харківській області.

Раніше у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що армія РФ намагається відновити транспортну інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях цього регіону.

Супутник Planet Labs 3 червня зафіксував будівництво російськими військовими понтонно-залізничної переправи через річку Оскіл на південь від селища міського типу Куп’янськ-Вузловий. На супутниковому знімку видно, що будівництво переправи ще не закінчено, роботи ведуться з обох берегів річки. Окупанти також почали прокладати дорогу, - пише видання.

Поряд з місцем будівництва переправи помічена будівельна техніка. Супутник також зафіксував неподалік, біля дерев, військову техніку РФ.

Фото - radiosvoboda.org

«Схеми» проаналізували супутникові знімки цієї території за інші дати. На знімках станом на 26 травня будівельних робіт зафіксовано не було. Перші ознаки з’явились 30 та 31 травня.

Цей напрямок веде до регіональної траси Р-79, що йде від російського кордону у бік окупованого міста Ізюма. У цьому районі, відповідно до даних Генштабу ЗСУ, тривають запеклі бої.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?