ЗСУ відкинули російські кораблі в Чорному морі більш як на 100 км від берега
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відкинули російські кораблі в Чорному морі більш як на 100 км від берега

ЗСУ відкинули російські кораблі в Чорному морі більш як на 100 км від берега
Джерело:  online.ua

ВМС ЗСУ повідомили, що у результаті їхніх активних дій по ураженню морських сил противника, корабельне угруповання чорноморського флоту РФ було відкинуто від українських берегів на відстань більше сотні кілометрів.

Джерело: Військово-морські сили ЗСУ

Намагаючись відновити контроль над північно-західною частиною Чорного моря, противник був змушений змінити тактику: розгорнув в Криму та у Херсонській області берегові ракетні комплекси «Бал» та «Бастіон»; перекидає додаткові сили на острів Зміїний, - повідомили ВМС ЗСУ.

Залишається загроза нанесення ракетних ударів з морського напрямку.

У ВМС зазначають, що з початку вторгнення ворожі кораблі та підводні човни здійснили пуски більше 300-от крилатих ракет по українській території.

Наразі інтенсивність ударів крилатими ракетами «Калібр» знизилась, в той же час противник почав бити по наземних об’єктах протикорабельними ракетами, основне призначення яких ураження бойових кораблів та суден.

Угруповання орієнтовно із 30-ти кораблів та підводних човнів продовжують блокаду цивільного судноплавства. З початку повномасштабного вторгнення флот противника здійснив ураження 9 – ти цивільних суден, одне з яких затонуло. Два цивільних моряка загинули.

Наразі в акваторії Чорного моря перебуває до 12 великих десантних кораблів, проте більше третини з них знаходяться в ремонті.

Після знищення силами Військово-Морських Сил Збройних Сил України 3-ох десантних катерів типу «Раптор» та десантного катеру типу «Серна», угруповання противника налічує до 15-ти десантних катерів різного типу.

Ми позбавили чорноморський флот рф повного контролю над північно-західною частиною Чорного моря, яка перетворилась на «сіру зону». Разом з тим, противник перейняв нашу тактику, та намагається повернути контроль на північно-західною частиною Чорного моря за рахунок берегових ракетних комплексів та крилатих ракет повітряного базування.

Зберігається ризик висадки тактичного десанту та диверсійно-розвідувальних груп на одеське узбережжя, особливо в сприятливих погодних умовах літньої пори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?