Головне за ніч: успішний контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку, та зведення Генштабу щодо ситуації на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: успішний контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку, та зведення Генштабу щодо ситуації на фронті

Головне за ніч: успішний контрнаступ ЗСУ у Сєвєродонецьку, та зведення Генштабу щодо ситуації на фронті
Джерело:  online.ua

За інформацією американських аналітиків з Інституту вивчення війни, українські військові провели низку успішних контратак у Сєвєродонецьку та знизили бойову міць кремлівської окупаційної армії.

Джерело:  ISW

ЗСУ мають шанс звільнити Сєвєродонецьк 

Аналітики зазначають, що попре те, що кремлівська окупаційна армія продовжує накопичувати сили та техніку в районі Сєвєродонецька, протягом останніх 48 годин українські військові провели успішну контратаку і відтіснили російські війська до східної околиці міста. Крім того, росіян відтіснили і з південних населених пунктів.

За словами експертів, українські військові намагаються використати триваюче зосередження Росії на Сєвєродонецьку для проведення контратак на інших напрямках наступу.

Контрнаступальний тиск України, швидше за все, продовжить привертати увагу російських сил до Луганської області і, отже, залишить вразливі місця в оборонних зусиллях Росії в Харківській області і вздовж південної осі, - наголошують аналітики.

За інформацією Генштабу ЗСУ, в районі населенного пункту Лиман кремлівські окупаційні війська ведуть наступ у напрямку Святогірська.

Відзначається, що ворог при наступі використовує підтримку артилерії.

Крім того, окупанти ведуть штурмові дії в напрямку населених пунктів Щурове і Старий Караван.

Там також тривають бойові дії, зазначають у Генштабі.

На півночі України окупанти не проводять активних дій.  На території Республіки Білорусь, вздовж державного кордону України, зберігається присутність окремих підрозділів Збройних сил РФ.

На кордоні із Сумською та Чернігівською областями окупанти продовжують забезпечувати посилену охорону ділянки кордону в Брянській та Курській областях.

З метою демонстрації присутності у прикордонних районах діють окремі підрозділи противника, які здійснюють обстріли цивільної інфраструктури населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

На Харківщині ворог обстрілює позиції українських військових із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків. Для підтримки наступальних дій окупанти посилено відновлюють транспортну інфраструктуру та наводять понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час окупанти продовжують проводити наступ у напрямку Слов'янська. Із артилерії різного калібру ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля, Дібрівне, Нова Дмитрівка та Курулька.

Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів по Слов’янську, Лисичанську та Оріховому.

В районі Бахмута противник вів обстріли позицій наших підрозділів із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Золоте, Оріхове, Гірське, Врубівка, Клинове, Білогорівка, Покровське та Роти. Застосував штурмову та армійську авіацію для авіаударів неподалік Бахмута та Берестового. Вів штурмові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Берестове та Миколаївка. Ворог зазнав значних втрат, успіху не має, бойові дії тривають.

У напрямку Авдіївки, Курахово, Новопавлівська та Запоріжжя окупанти припинили проведення наступальних дій.

Під обстрілами кремлівської окупаційної армії перебували Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Микільське, Золота Нива та Полтавка.

На Південнобузькому напрямку, з метою сковування наших військ, окупанти здійснювали обстріли із артилерії різного калібру в районах населених пунктів Таврійське, Нова Зоря, Степова Долина, Новомиколаївка та Кобзарці.

Ворог продовжує інженерне обладнання позицій в районах Шевченівки, Ольгіного та інших населених пунктів.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 7 атак ворога, знищено 4 танки, 3 артилерійських системи, 8 бойових броньованих машин та 3 одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили бойовий вертоліт Ка-52 та безпілотник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?