Сєвєродонецьк можливо повністю звільнити при рішенні військового командування — Гайдай
Категорія
Україна
Дата публікації

Сєвєродонецьк можливо повністю звільнити при рішенні військового командування — Гайдай

Сєвєродонецьк можливо повністю звільнити при рішенні військового командування — Гайдай
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай вважає, що вибити російських окупантів із Сєвєродонецька можливо, рішення про це повинно прийняти військове командування. Утім, стратегічного значення місто не має — набагато важливішим є Лисичанськ.

Джерело: Суспільне

Гайдай розповів про ситуацію в Сєвєродонецьку

Гайдай розповів, що на ранок 5 червня в Сєвєродонецьку залишається важка ситуація.

 Генерал Дворніков, це генерал російської армії, який замінив Герасименка, отримав вказівку або захопити Сєвєродонецьк, або перерізати трасу Лисичанськ-Бахмут до 10 червня. За останні дні нашим захисникам вдалось все ж таки посунути росіян в Сєвєродонецьку, відтак місто поділене на дві частини, але навпіл, не так, як було раніше, водночас і кількість обстрілів зросла. Вони знищують всю територію, яка контролюється українцями. Повністю.

За словами Гайдая, вибити росіян із Сєвєродонецька — можливо, проте рішення про це має приймати військове командування.

Це завдання нам під силу. Єдине — а який буде наступний крок? Вони відійдуть і з важкої артилерії з авіацією знищать все. У стратегічному плані місто Сєвєродонецьк не має величезного значення. У цьому плані має значення Лисичанськ, який розташований вище та вигідніше, себто панівні висоти. Але в політичному плані Сєвєродонецьк — це обласний центр. Його відбиття підніме наш моральний дух, достатньо потужно, а росіян — деморалізує після того, як вони заявляли, що повністю його контролюють.

Голова ОВА розповів, що на момент початку боїв у місті, в Сєвєродонецьку залишалось десь 15 000 людей.

Це ті люди, які переважно не хотіли виїжджати. Звісно, є певна частина, яка сиділа в укриттях і нікуди не виходила. Можливо, і хотіли виїхати, але не було зв'язку. Але таких людей мало, бо протягом трьох місяців ми з усіх можливих майданчиків наголошували, що потрібно все ж таки евакуйовуватись. І в бомбосховищах “Азота” перебуває приблизно 500 людей, зокрема 36 дітей, які навідріз відмовляються евакуйовуватись.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?