Ірландія визнала геноцидом злочини армії РФ в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Ірландія визнала геноцидом злочини армії РФ в Україні

Ірландія визнала геноцидом злочини армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

2 червня офіційно стало відомо, що Сенат Ірландії нарешті підтримав резолюцію, яка визнає вторгнення Російської Федерації в Україну геноцидом. З такою заявою виступив спікер верхньої палати ірландського парламенту Марк Дейлі.

Джерело: Твіттер-сторінка Марка Дейлі

Влада Ірландії визнала вторгнення Росії в Україну геноцидом

Незаконне вторгнення Російської Федерації в Україну є актом геноциду. Сенат Ірландії ухвалив резолюцію про геноцид з боку Росії в Україні, - наголосив Марк Дейлі.

За його словами, дії солдат РФ відповідають критеріям геноциду, встановленим Конвенцією ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього

Ірландська влада закликає країни по всьому світу зберігати та посилювати санкції проти Росії, працюючи над припиненням імпорту російських нафти і газу, а також вугілля, які фінансують російську військову машину.

Ба більше, в резолюції наголошується, що команда російського диктатора Володимира Путіна повинна понести відповідальність за злочини в Україні.

Що важливо розуміти, перший незалежний звіт щодо звинувачень РФ у геноциді в Україні стверджує, що дії Росії в Україні дають достатньо доказів, щоб дійти висновоку, що Кремль розпалює геноцид та вчиняє звірства, спрямовані на знищення українців.

16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?