Солдати РФ ввели смертну кару в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Солдати РФ ввели смертну кару в Маріуполі

Солдати РФ ввели смертну кару в Маріуполі
Джерело:  online.ua

В окупованому Маріуполі російські загарбники відновили смертну кару й продовжують вбивати місцевих, а особливо патріотів України - чиновників, активістів та волонтерів.

Джерело: Маріупольська міська рада

В Маріуполі армія РФ ввела смертну кару

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, солдати РФ активно займаються ув'язненням українських чоловіків і волонтерів. Згідно з останніми даними, затримані відмовилися співпрацювати як з колаборантами, так і з окупаційною владою. Тож на них очікує псевдосуд, який уже приймає рішення про страти.

Вадим Бойченко повідомляє, що нещодавно фейковий суд "ДНР" виніс вирок голові одного з приазовських селищ - на українця очікує ув'язнення терміном до 10 років. Трагічнішою була доля іншого державного службовця. Його, згідно з рішенням того ж таки псевдосуду, розстріляли.

Фото — president.gov.ua

Крім того, до в'язниці в Оленівці потрапили десятки волонтерів. Вони упродовж березня – квітня допомагали містянам вибратись з Маріуполя. А ще займалися постачанням продуктів і води до заблокованого окупантами міста. На вирок очікує також українська суддя. Вона свого часу займалась розглядом справ, пов'язаних із сепаратизмом, які набули чималого розголосу. Відомо, що вона піддається тортурам з боку окупантів, - йдеться в повідомленні.

За словами Петра Андрющенка, нещодавно російські окупанти змогли відновити постачання води. Щоправда, ллється вона просто на вулиці. Андрющенко звертає увагу на те, що це може стати причиною поширення епідемій у місті. Він також зазначає, що містяни, які хочуть помитись, вимушені робити це просто неба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?