Головне за ніч: спроби армії РФ оточити Лисичанськ та ракетна атака по Одещині
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: спроби армії РФ оточити Лисичанськ та ракетна атака по Одещині

Головне за ніч: спроби армії РФ оточити Лисичанськ та ракетна атака по Одещині
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, наразі кремлівська окупаційна армія концентрує основні зусилля на оточенні Лисичанська на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються всіми силами оточити Лисичанськ 

Кремлівська окупаційна армія намагається оточити Лисичанськ з півдня і заходу та веде штурмові дії, прагнучі блокувати шляхи забезпечення підрозділів ЗСУ.

Окрім цього в районі Лисичанська кремлівські окупанти обстрілюють позиції українських військових зі ствольної і реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ і Вовчоярка.

Армія РФ безуспішно намагалась взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут – Лисичанськ.

На півночі України ворог не проводить активних наступальних дій. На Чернігівщині окупанти обстрілювали населені пункти Грем'яч, Михальчина Слобода, Колос, а також Старикове та Атинське - на Сумщині.

На Харківщині кремлівська загарбницька армія намагається утримувати оборону зайнятих рубежів. Систематично обстрілює підрозділи Сил оборони України для сковування їх дій. З артилерії обстріляні райони населених пунктів Базаліївка, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Велика Бабка і Пришиб.

У напрямку Слов'янська армія РФ зайняла оборону та проводить перегрупування з метою поліпшення тактичного становища.

Агресор здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ неподалік долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки. Одночасно ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

У бік Бахмута окупанти проводять обстріли в районах населених пунктів Берестове, Яковлівка, Майорська і Вугледарської ТЕС, намагаються безуспішно взяти під контроль Покровське.

Окупанти також безперервно обстрілюють позиції українських військових в районах Авдіївки, Курахово, Новопавлівська, Запоріжжя.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкіне, Березнегувате, Партизанське, Киселівка, Шевченкове, Таврійське. Вів повітряну розвідку БПЛА. У готовності до нанесення ракетних ударів по об'єктах на території України ворог продовжує утримувати три носії високоточної зброї.

Вночі окупанти завдали ракетного удару по одному із населених пунктів на території Білгород-Дністровського району на Одещині.

За інформацією ДСНС, в результаті влучання ворожої ракети у 9-поверховий житловий будинок загинуло щонайменше 17 людей.

Станом на 06:00, в багатоповерховому будинку загинули 14 осіб, поранено 30 осіб, серед них три дитини. Підрозділами ДСНС з-під завалів врятовано семеро людей, з них три дитини.

Друга ракета вночі влучила в будинок відпочинку, розташований також У Білгород-Дністровському районі. Ракетний удар став причиною часткового руйнування триповерхового і чотириповерхового будівель бази відпочинку, в результаті чого загинули три людини, з них одна дитина, також поранений один дорослий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?