Головне за ніч: страшні втрати армії РФ та успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: страшні втрати армії РФ та успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні

Головне за ніч: страшні втрати армії РФ та успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська армія зазнає страшних втрат у війні проти України та з метою поповненя підрозділів перекидає резерви з Сирії та Сибіру.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти терплять поразку на всіх ділянках фронту в Україні

Зокрема, у Генштабі зазначають, що підрозділи новосформованого та переміщеного на територію України 3 армійського корпусу не здатні ефективно виконувати бойові завдання.

Застаріле і непридатне до використання озброєння та військова техніка, самовільне залишення позицій та відмови від виконання бойових завдань особовим складом, вживання алкогольних напоїв, систематичні порушення військової дисципліни є основними причинами деморалізації військовослужбовців підрозділів зазначеного з’єднання противника.

У Генштабі ЗСУ додали, що військовим керівництвом збройних сил РФ було схвалено рішення про переміщення в район ведення бойових дій підрозділів військ росгвардії, що базуються в адміністративних межах сибірського військового округу та контингенту російських військ в Сирії.

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків та артилерійських систем різних типів:

  • на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Стрілеча і Дворічна;

  • на Краматорському напрямку - Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка. Також здійснював мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони;

  • на Бахмутському напрямку - в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Мар’їнка, Новоукраїнка, Новомихайлівка, Суха Балка.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них - Новояковлівка, Гуляйпільське, Новосілка, Новопіль, Залізничне та Богоявленка.

  • На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Протягом минулої доби українські військові відбили атаки кремлівської армії  в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди.

За добу українська авіація завдала 22 удари. Підтверджено ураження 3 опорних пунктів, 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два БпЛА ворога.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 2 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади з боєприпасами, об’єкт протиповітряної оборони, а також 5 інших важливих об’єктів противника.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на Донбасі 

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що протягом останніх 2 діб українські військові досягли значних успіхів в районі Лиману та на Херсонщині.

Геолокаційні кадри підтверджують те, що ЗСУ продовжують наступ на схід від Лиману та, можливо, прорвали кордон Луганської області в напрямку Кремінної, - наголошують аналітики.

Окрім цього ЗСУ успішно просуваються північніше від Лимана, тобто на межі Харківської та Луганської областей на захід від Сватового та звільнили від окупантів Борову, Шийківку, Ізюмське та Дружелюбівку.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України 

Протягом 2-3 жовтня українські військові домоглись успіхів у просуванні на півночі Херсонської області.

Зокрема мовиться про звільнення таких населених пунктів, як Михайлівка, Гаврилівка та Новоолександрівка.

Українські успіхи в Херсонській області сколихають і без того вразливий інформаційний простір РФ. Окупанти все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони та закликають російські війська готуватися до міських боїв і розробляти нові оборонні позиції, - підкреслюють аналітики ISW.

У звіті додається, що навіть найелітніші російські військові підрозділи продовжують все більше деградувати у міру того, як триває війна.

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", ЗСУ протягом 3 жовтня знищили велику кількість особового складу та військової техніки кремлівської армії на півдні України.

Авіацією завдано 9 ударів по ворожих позиціях та об’єктах. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 290 вогневих завдань, - повідомляють в ОК "Південь".

Протягом бойового дня українські захисники знищили:

  • 87 окупантів;

  • 31 танк;

  • 27 одиниць іншої авто-бронетехніки;

  • РСЗВ "Ураган" і транспортно-заряджальну машину до неї;

  • мінометний комплекс "Сані" 120 калібру.

Окрім цього, ЗСУ як трофей здобули 2 танки і одну БМП.

В ОК "Південь" додали, що росіяни намагамаються утримувати рубежі оборони, але їм краще вдається відходити на поки ще наявні підготовлені позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?