Головне за ніч: важкі втрати армії РФ на Харківщині та контрнаступ ЗСУ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: важкі втрати армії РФ на Харківщині та контрнаступ ЗСУ на півдні

Головне за ніч: важкі втрати армії РФ на Харківщині та контрнаступ ЗСУ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, через страшні втрати командування кремлівської армії планує проведення додаткової мобілізації на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, чоловікам заборонили покидати населені пункти.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти несуть страшні втрати на Харківщині та планують нову мобілізацію на окупованих територіях

При цьому на окупованих територіях Харківської та Херсонської областей кремлівські окупанти підсилюють поліцейський режим, запроваджують комендантську годину та забороняють виїзд.

У Херсоні був обшук житлових приміщень мікрорайону Східний, з яких видно Антонівський міст. Місцевих жителів Каховки та козацького російські військові попередили про відкриття вогню на ураження у разі їх наближення до переправ.

За добу ворог завдав 16 ракетних і 34 авіаудари. Постраждали 28 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Велика Писарівка, Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар'їнка, Нескучне, Велика Новосілка, Дніпро та Брускинське.

Підрозділи окупантів на Харківщині зі складу 3 мотострілецьких дивізій 20 загальновійськової армії залишилися без шляхів забезпечення, особовий склад перебуває в панічному настрої.

Відомо про численні санітарні втрати противника в зазначеному напрямку. У Валуйки Бєлгородської області доставлено понад 75 поранених російських військових, в той час як з Бєлгорода до Москви було евакуйовано більше сотні окупантів.

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках противник стріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку - неподалік Білопілля, Линового та Грабовського Сумської області;

  • на Харківському напрямку - в районах населених пунктів Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Золочів, Соснівка, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Борщова;

  • на Слов’янському напрямку - в районах населених пунктів Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Довгеньке та Дмитрівка;

  • на Краматорському напрямку - біля Кривої Луки, Пискунівки, Сидорового та Роздолівки;

  • на Бахмутському напрямку- в районах населених пунктів Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка та Веселе;

  • на Авдіївському напрямку - поблизу Авдіївки, Опитного, Водяного, Первомайського, Карлівки та Красногорівки;

  • на Новопавлівському напрямку - в районах населених пунктів Великі Новосілки, Шевченко, Вугледар та Мар’їнка;

  • на Запорізькому напрямку - біля Гуляйполя, Рівнопілля, Новосілки, Вільного Поля, Червоного та Малинівки;

  • на Південнобузькому напрямку - в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Біла Криниця, Сухий Ставок, Любомирівка, Безіменне та Нова Зоря.

Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Піски, Первомайське та Новомихайлівка.

Авіація завдала 23 удари. Знищено чотири ЗРК, уражено 4 опорні пункти та 15 місць скупчення живої сили і техніки противника. Крім того, наші підрозділи ППО знищили два літаки (Су-25 та Су-34), один гелікоптер Ка-52, два БПЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Також уражено два пункти управління безпілотної авіації, опорні пункти, скупчення озброєння та військової техніки противника в районах зосередження. В зону ураження потрапила понтонна переправа та плавзасоби противника з військовою технікою на них.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України 

За інформацією Оперативного командування "Південь", протягом доби українські військові завдали 10 авіаударів по противнику і виконали 350 вогневих завдань. В результаті цього ліквідовано близько 80 кремлівських загарбників.

Зазначається, що ворог здійснив 20 авіаційних ударів вздовж лінії зіткнення та прилеглих територій.

Втрати окупантів на півдні за добу:

  • 8 танків;

  • 17 одиниць автобронетехніки;

  • 1 гаубиця "Мста-Б";

  • 1 БПЛА "Орлан-10";

  • 3 склади боєприпасів у Миколаївському, Херсонському та Бериславському районах;

  • В районі Нової Каховки вражена поромна переправа.

У Чорному морі вздовж кримського узбережжя маневрують 13 кораблів, серед яких 2 надводних ракетоносії з 16 крилатими ракетами "Калібр".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?