Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та масштабна пожежа в Ростові-на-Дону
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та масштабна пожежа в Ростові-на-Дону

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та масштабна пожежа в Ростові-на-Дону
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби українські військові відбили атаки окупаційної армії РФ поблизу 11 населених пунктів на Донбасі. У той же час в російському Ростові-на-Дону поблизу міського вокзалу сталась масштабна пожежа. Головні новини за ніч 30 грудня. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ; російські Telegram-канали

Що відомо про ситуацію на фронтах та успіхи ЗСУ 

У Генштабі зазначають, що окупаційна армія РФ намагається покращити тактичне положення та продовжує безуспішні атаки на Донеччині та Луганщині в районі Лиману, Бахмуту та Авдіївки.

Також окупанти намагаються вести наступ у напрямку Куп'янська на сході Харківщини.

Протягом доби були відбиті атаки кремлівських загарбників у районах н.п. Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Іванівське, Кліщіївка, Кам'янка, Авдіївка, Веселе, Водяне, Красногорівка і Мар'їнка Донецької області.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння, військової техніки та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження живої сили та склад боєприпасів окупантів.

За інформацією Генштабу, протягом минулої доби ворог завдав 85 ракетних і 35 авіаційних ударів, а також здійснив 63 обстріли з РСЗВ.

Небезпека авіаційних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни залишається і надалі. Російські окупанти продовжують тероризувати громадянське населення України, - наголошують у військовому командуванні ЗСУ.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається стабільною, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно з артилерії райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області; Павлівка - Сумської; Глибоке, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Бочкове і Чугунівка на Харківщині. Також загарбники задіяли для удару армійську авіацію поблизу Великої Писарівки Сумської області.

  • На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого впливу зазнали райони 17 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Вільшана, Котлярівка, Вишневе та Кам'янка Харківської області; Площанка, Червонопопівка, Невське, Діброва на Луганщині та Торське Донецької області. Ворог завдав удару силами армійської авіації біля Діброви.

  • На Бахмутському напрямку обстріляно райони 20 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Залізне, Нью-Йорк, Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області. Крім того, окупанти задіяли ударні БпЛА в районах Курдюмівки, Майорська та Залізного.

  • На Авдіївському напрямку ворог завдав вогневого ураження біля Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Авіаудари зафіксовано неподалік Кам’янки та Авдіївки.

  • На Новопавлівському напрямку з танків та ствольної артилерії загарбники били поблизу Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви, Великої Новосілки та Нескучного Донецької області. Завдали авіаційного удару в районі Микільського.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках під вогневий вплив потрапили понад 25 населених пунктів. Серед них - Степове, Ольгівське, Дорожнянка, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Мирне Запорізької області та Берислав, Козацьке, Іванівка, Чорнобаївка і Станіслав на Херсонщині. Ворожа оперативно-тактична та армійська авіація діяла у районах Гуляйполя і Степового Запорізької області та Новосілки - Херсонської.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

У Генштабі зазначили, що тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 690 кремлівських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку війни складають:

  • особового складу - близько 105 тис 250 (+690) осіб ліквідовано,

  • танків - 3 тис 26 (+8) од.

  • бойових броньованих машин - 6 тис 59 (+12) од.,

  • артилерійських систем - 2 тис 10 (+6) од.,

  • РСЗВ - 423 (+0) од.,

  • засоби ППО - 212 (+0) од.,

  • літаків - 283 (+0) од.,

  • вертольотів - 268 (+0) од.,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня -1 тис 740 (+23),

  • крилаті ракети - 711 (+58),

  • кораблі/катери - 16 (+0) од.,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4 тис 683 (+8) од.,

  • спеціальна техніка – 180 (+1).

Зазначається, що найбільших втрат протягом доби окупаційна армія РФ зазнала в результаті безуспішних спроб наступу в районі Лиману та Бахмута на Донеччині.

Що відомо про пожежу у центрі Ростова-на-Дону

За інформацією російських Telegram-каналів, масштабна пожежа вніч на 30 грудня спалахнула в центральному районі міста біля залізничного та автомобільного вокзалів.

На місце виїхали пожежники та працівники МНС.

Фото - t.me/news161ru

Очевидці у соцмережах зазначають, що пожежа сталася на перетині провулка Доломановського та вулиці Згоди.

Жителі міста також повідомляли про палаючу будівлю на вулиці Сиверса та Гвардійській площі. Поруч розташовані центральні вокзали - залізничний та автомобільний.

Площа пожежі становила близько 100 квадратних метрів.

Що стало причиною займання - поки що невідомо. Також не уточнюється ступінь пошкоджень внаслідок пожеж.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?