Голова ГУР Кирило Буданов відвідав Бахмут — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова ГУР Кирило Буданов відвідав Бахмут — фото

Голова ГУР Кирило Буданов відвідав Бахмут — фото
Джерело:  online.ua

27-28 грудня голова розвідки Міністерства оборони генерал-майор Кирило Буданов відвідав найгарячішу прифронтову точку України - місто Бахмут.

Джерело: ГУР Міноборони

Буданов відвідав Бахмут

Буданов відвідав передові позиції українських Сил оборони в Бахмуті, де працюють розвідники-спецпризначенці.

Буданов заслухав доповіді командирів підрозділів ГУР МО України, визначив задачі та нагородив воїнів, які особливо відзначились під час знищення окупантів.

Фото — gur.gov.ua

Нагадаємо, що 20 грудня Бахмут відвідав президент України Володимир Зеленський. Він зустрівся з українськими військовими, вручив їм нагороди та подарунки.

Від військових Зеленський отримав прапор України з підписами захисників Бахмута, який він передав Конгресу США під час свого візиту до Вашингтона.

Ситуація у Бахмуті

Британська розвідка повідомляла, що захоплення Бахмута стало головною ціллю росіян з серпня 2022 року. Окупація міста, ймовірно, буде мати символічну та політичну значимість для росіян, проте не стратегічну.

У жовтні російські війська були відкинуті зі східних околиць міста на 2 км в ході контратаки ЗСУ.

В кінці листопада ISW повідомляв, що війська РФ досягли незначних успіхів в районі Бахмута, проте російські воєнкори перебільшують успіхи росіян біля міста.

19 листопада Зеленський повідомив, що Бахмут є найгарячішою точкою фронту.

25 грудня аналітики з ISW припустили, що росіяни втратили швидкість просування у районі міста.

За інформацією голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, російська армія втрачає біля Бахмута тисячі своїх солдатів. Також у бойових діях беруть участь "кадировці" і "вагнерівці".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?