Армія РФ втратила під Бахмутом тисячі солдатів — Гайдай
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила під Бахмутом тисячі солдатів — Гайдай

Армія РФ втратила під Бахмутом тисячі солдатів — Гайдай
Джерело:  online.ua

Кремлівська армія втрачає тисячі солдатів у військових діях під Бахмутом. Також там "воюють" військові Чечні та "вагнерівці".

Джерело: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в етері Всеукраїнського телемаротону

Росіяни втрачають під Бахмутом тисячі свої солдатів

Що стосується Бахмута, то це вже більше навіть не в стратегічному військовому плані, хоча й таке є, а більше символізм, який дуже любить кремлівський режим.
Але поки вони там втрачають тисячі своїх солдатів, які там залишаються на все життя, – зазначив Гайдай.

Він також додав, що "кадировці" і "вагнерівці" також беруть участь у бойових діях, тому що хочуть довести і показати Володимиру Путіну, що вони на щось спроможні.

За словами очільника Луганської ОВА, у росіян незмінна ціль – вони хочуть вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Яка ситуація в Бахмуті та чого очікувати від росіян?

Військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів кореспонденту online.ua, що наразі Збройні сили України контролюють Бахмут, хоча й ситуація там залишається вкрай складною уже багато місяців поспіль.

У Бахмут інколи заходять російські диверсійні групи. Росія не припиняє спроб захопити саме місто та просунутися далі — їм це не вдається, але вони продовжують, несуть великі втрати. Тому цей напрямок залишається складним. Для нас важливо те, що ми зуміли зупинити великий наступ широким фронтом на Сході. Ба більше, маємо тактичні успіхи на іншому східному напрямку в районі Кремінної. На Луганщині українські війська мають успіхи, — нагадує військовий експерт.

Мусієнко також зазначає, що єдина точка, де росіяни наразі наступають — це Бахмут, адже вони туди направили величезні зусилля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?