Військовий експерт Олександр Мусієнко прогнозує поразку Білорусі у разі вторгнення в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Військовий експерт Олександр Мусієнко прогнозує поразку Білорусі у разі вторгнення в Україну

Військовий експерт Олександр Мусієнко прогнозує поразку Білорусі у разі вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

На переконання військового експерта, політолога та керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, у армії Білорусі немає жодних шансів перемогти Збройні сили України та досягти якихось суттєвих успіхів у разі вторгнення в Україну. Своїм прогнозом експерт поділився, відповідаючи на запитання  кореспондента online.ua Івана Гриневича.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Який наразі є ризик вторгнення армії Білорусі в Україну

Олександр Мусієнко наголошує, що наразі на території Білорусі немає ударного угруповання, яке могло б вирушити у напрямку України та розпочати вторгнення.

Однак це не ознчає, що його взагалі ніколи не з'явиться — такий ризик зберігається, поки триває війна.

Ситуація завжди в динаміці у таких випадках. Це означає, що ситуація може змінитися уже навесні. Росія може там накопичувати війська. Мені здається, що Кремль може сприймати білоруський напрямок як допоміжний з військової точки зору, тому що пріоритетними для них можуть бути інші напрямки. РФ може спробувати розосередити наші сили за допомогою вступу білоруських солдатів у війну, — зазначає військовий експерт.

За словами Олександра Мусієнка, у будь-якому випадку армія Білорусі приречена на поразку, оскільки Україна увесь цей час дуже добре готувалася до можливого нападу з боку РБ.

Легкої прогулянки для білорусів не буде. Вони зазнають поразки. Я не вірю в те, що вони можуть досягти якихось цілей. Однак це не означає, що білоруси не можуть не спробувати, — озвучив свій прогноз політолог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?