Військовий експерт озвучив прогноз щодо розвитку ситуації навколо Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт озвучив прогноз щодо розвитку ситуації навколо Бахмута

Військовий експерт озвучив прогноз щодо розвитку ситуації навколо Бахмута
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів про своє бачення того, як можуть розвиватися події навколо Бахмута, де наразі тривають активні бойові дії. Окрім того, він озвучив прогноз, чого можна очікувати у цій зоні фронту від російських військ. Своїми думками експерт поділився, відповідаючи на запитання  кореспондента online.ua Івана Гриневича.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Яка ситуація в Бахмуті та чого очікувати від росіян 

Олександр Мусієнко звертає увагу на те, що наразі Збройні сили України контролюють Бахмут, хоча й ситуація там залишається вкрай складною уже багато місяців поспіль.

У Бахмут інколи заходять російські диверсійні групи. Росія не припиняє спроб захопити саме місто та просунутися далі — їм це не вдається, але вони продовжують, несуть великі втрати. Тому цей напрямок залишається складним. Для нас важливо те, що ми зуміли зупинити великий наступ широким фронтом на Сході. Ба більше, маємо тактичні успіхи на іншому східному напрямку в районі Кремінної. На Луганщині українські війська мають успіхи, — нагадує військовий експерт.

Мусієнко також зазначає, що єдина точка, де росіяни наразі наступають — це Бахмут, адже вони туди направили величезні зусилля.

За словами політолога, наразі не можна сказати про те, що ці атаки припиняться у найближчому майбутньому.

Тому ситуація такою залишатиметься до тих пір, поки Росія остаточно не знесилиться тими підрозділами штурмовими, які використовує і не вимушена буде взяти хоч якусь паузу. Так було, до речі, після боїв за Лисичанськ, коли російські війська також не змогли далі просунутися. Ба більше, вони втратили там Білогорівку, — зазначає Олександр Мусієнко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?