Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та удари ЗСУ на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та удари ЗСУ на півдні

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та удари ЗСУ на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської армії в районі населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбивають атаки кремлівських окупантів та продовжують власний контрнаступ

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Сеньківка та Гута-Студенецька Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Гатище, Вовчанськ, Кам’янка, Куп’янськ та Осикове;

  • на Краматорському напрямку - Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке та Райгородок;

  • на Бахмутському напрямку - Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яковлівка, Білогорівка та Майорськ;

  • на Авдіївському напрямку - Красногорівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Мар’їнка та Водяне;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогневого впливу зазнали близько 16 населених пунктів. Серед них - Вугледар, Пречистівка, Гуляйпільське, Нескучне, Времівка та Новопіль.

  • На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА.

Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 41 удар по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника, 4 опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу завдали вогневого ураження по 24 об’єктах противника. Зокрема, по 4 пунктах управління різного рівня, 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 складах боєприпасів та ПММ. В зону ураження потрапили склади, 4 об’єкти ППО та артилерії.

Зокрема, аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що українські військові продовжують проводити контрнаступ у напрямку населенного пункту Лиман на Донеччині.

Напередодні, українські військові намагались прорвати оборону кремлівських військ поблизу Ямполя, на південний схід від Лиману.

Активні бойові дії також продовжуються у Дробишевому, на північний захід від Лиману.

У Генштабі ЗСУ поінформували про те, що ЗСУ відбили спробу окупантів атакувати поблизу Куп'янська на сході Харківської області вздовж річки Оскіл.

Цей звіт свідчить про те, що російські війська, ймовірно, вживають обмежених спроб загрожувати щойно відвойованим українським позиціям уздовж правого берега річки Оскіл, - зазначають аналітики ISW.

Як проходить контрнаступ на півдні України

На півдні України ЗСУ продовжують завдавати потужних ударів по позиціях кремлівських окупантів.

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом доби українські військові знищили 2 командних і 2 пункти управління противника.

Нашою авіацією завдано 21 удар по ворогу з неба, а морськими піхотинцями знищено ворожий гелікоптер Мі-24 з землі в районі Костромки. При спробі росіян проводити повітряну розвідку, нашими пильними підрозділами виявлено і знищено 2 шпигуни типу "Орлан-10, - повідомляють в ОК "Південь".

В ОК "Південь" зазначили, що з метою убезпечення своїх підрозділів від авіаційних і ракетних ударів окупанти розгорнули підрозділи протиповітряної оборони у Бериславському районі.

Вказали також, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали майже 280 вогневих завдань, внаслідок яких було вражено:

  • 2 командних пунктів безпосередньо в Херсоні;

  • 2 пунктів управління в Нововоскресенському й Дудчанах;

  • 2 склади боєприпасів в П’ятихатках та Херсоні;

  • 3 райони скупчення озброєння, техніки і живої сили в Дудчанах і Новій Каховці;

  • радіолокаційну станцію "Зоопарк" противника в Крутому Яру.

При спробі окупантів реалізувати задум з переміщення із одного берега Дніпра на інший, нашим вогневим контролем було зупинено намагання проїхати Каховської дамбою та відплисти баржою з Херсону, - наголошують в ОК "Південь".

Внаслідок дій Збройних сил Україна загарбники втратили 41 солдата, 4 танки, 12 одиниць іншої авто-бронетехніки та зенітно-ракетний комплекс "Бук-М2/3".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?