Розвідка Британії назвала причину поспіху РФ із проведенням псевдореферендумів
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії назвала причину поспіху РФ із проведенням псевдореферендумів

Розвідка Британії назвала причину поспіху РФ із проведенням псевдореферендумів
Джерело:  online.ua

На переконання британських розвідників, поспішна організація референдумів на окупованих РФ територіях України спровокована страхом потужного контрнаступу ЗСУ та очікуванням більшої безпеки після формального приєднання до Росії.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Британії

Для чого РФ псевдореферендуми - відповідь розвідки

20 вересня офіційні особи окупованих Росією Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України оголосили про проведення референдуму щодо приєднання до Російської Федерації. Ці референдуми відбулися за офіційним визнанням російською Думою Донецької та Луганської Народних Республік 21 лютого 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Фото - twitter.com/DefenceHQ

Окрім того, наголошується,що армія РФ в Україні продовжує відчувати нестачу особового складу.

Міноборони Британії також звертає увагу на те, що 20 вересня Держдума Росії проголосувала за внесення поправок до закону, який розширює покарання за невиконання зобов'язань військовослужбовцями.

Це, ймовірно, зроблено для обмеження кількості дезертирств та відмов. Російське цивільне та військове керівництво за останні два тижні зіткнулося зі значним тиском. Ці нові заходи, швидше за все, були висунуті через громадську критику і знаменують собою подальший розвиток стратегії Росії, - припускають іноземні аналітики.

За словами британських розвідників, очільник Кремля йде на більший політичний ризик, намагаючись створити більше бойової могутності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?