Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході і півдні та знищення російської військової бази в Херсоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході і півдні та знищення російської військової бази в Херсоні

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході і півдні та знищення російської військової бази в Херсоні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби українські військові відбили атаки кремлівської армії в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

На півночі України не має ознак підгтотовки білоруських та кремлівських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Мезенівка та Рижівка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - з танків, мінометів та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Зарубівка, Вовчанськ, Гатище;

  • на Краматорському напрямку - з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка та Роздолівка;

  • на Бахмутському напрямку противник завдав вогневого впливу в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк;

  • на Авдіївському напрямку, з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, обстріляно райони Мар’їнки, Шахтарського, Водяного та Новомихайлівки.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Новоукраїнка, Новоданилівка, Червоне, Новосілка, Полтавка та Малі Щербаки.

  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів по всій лінії зіткнення.

Протягом доби авіація ЗСУ завдала 23 удари. Підтверджено ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили понад 20 БпЛА ворога. Серед них - 5 "Орлан-10", 15 Shahed-136 та 1 Mohajer-6.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 позицій ППО, 2 засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України

ЗСУ повністю контролюють ситуацію на півдні України. Протягом 6 жовтня українські військові відбили 3 спроби наступу кремлівської армії.

Намагання штурмових дій за напрямком Зелений Гай-Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка та БМП було відбито, ворог з втратами відступив. Вихід диверсійно-розвідувальної групи та атака позицій ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП також не мали успіху. Противник був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат, - повідомляють у штабі Оперативного командування "Південь".

За добу українська авіація завдала 7 ударів по опорних пунктах, районах зосередження сил і засобів росіян у Бериславському районі Херсонської області, а також по ворожих силах протиповітряної оборони у Каховському районі.

Своєю чергою ракетно-артилерійські підрозділи виконали 347 вогневих завдань. Отже, підтверджені втрати РФ складають:

  • 105 солдатів;

  • 8 танків;

  • 18 крупнокаліберних гаубиць "Мста-С" і "Мста-Б";

  • самохідна гармата "Піон";

  • гармата-гаубиця 152-го калібру;

  • 4 міномети;

  • 15 одиниць авто-бронетехніки;

  • 3 склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Окрім цього, ще 6 одиниць техніки окупантів, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби були суттєво пошкоджені.

За інформацією речника Одеської ОВА Сергія Братчука, українські військові завдали потужних ударів по позиціях кремлівських окупантів на Миколаївщині, Херсонщині та у Запорізькій області.

Він вказав, що ЗСУ знищили чотири ворожі склади БК у:

  • Снігурівському районі Миколаївської області (один);

  • Бериславському районі Херсонської області (два);

  • Пологівському районі Запорізької області (один).

Братчук також додав, що Збройні сили України вразили базу росіян у тимчасово окупованому Херсоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?