Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та ракетний обстріл Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та ракетний обстріл Харкова

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та ракетний обстріл Харкова
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської окупаційної армії в районі Слов'янська, Бахмута, Авдіївки та Новопавлівська.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили всі атаки окупантів на Донбасі 

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військових до переходу у наступ.

Армія РФ продовжує обстрілювати зі ствольної та реактивної артилерії прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей.

На Харківщині окупанти обстрілювали Харків, Прудянку, Черкаські Тишки, Борщову, Лісове, Коробочкине, Мосьпанове та Старий Салтів.

В районі Слов'янська ворог проводив обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів  Асіївка, Протопопівка, Гусарівка, Грушуваха, Карнаухівка, Долина і Адамівка.

Окупанти безуспішно намагались штурмувати Бражівку та Дмитрівку, але зазнавши втрат, вимушені були відійти.

Армія РФ обстрілювала позиції ЗСУ поблизу Краматорська Сіверська, Спірного. Зафіксовані авіаудари в районах Серебрянки та Спірного.

В районі Бахмуту зафіксовані обстріли позицій ЗСУ поблизу Яковлівка, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Кодема, Семигір'я, Травневе, Зайцеве, Костянтинівка та Нью-Йорк. Окупанти завдали авіаудару біля Соледара.

Військові РФ безуспішно намагались проводити штурм в районах Вершини і Травневого. Наразі тривають бойові дії поблизу Семигір'я, Зайцева і Вершини.

В районі Авдіївки окупанти обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії позиції ЗСУ поблизу Новобахмутівки, Авдіївки, Опитного, Водяного, Пісків та Красногорівки.

Зафіксовані авіаудари неподалік Селидового, Авдіївки та Первомайського.

Армія РФ безуспішно намагалась штурмувати позиції ЗСУ в районі Пісків, та Авдіївки. Наразі тривають бойові дії поблизу Красногорівки.

На Новопавлівському напрямку противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Мар'їнка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Времівка, Новосілка та Новопіль. Вів штурмові дії в районі Мар'їнки, успіху не мав, відійшов. Поблизу Павлівки бойові дії тривають.

На Запорізькому напрямку ворог здійснює обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Залізничне, Чарівне, Білогір'я, Оріхів, Новоандріївка та Кам'янське. Завдав авіаударів біля Новомихайлівки та Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій і недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність ведення повітряної розвідки БПЛА.

Здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Трудолюбівка, Осокорівка, Токареве, Кар'єрне, Іванівка, Лозове, Велике Артакове, Кобзарці, Шевченкове, Широке, Посад-Покровське, Українка, Партизанське, Миколаїв та Дніпровське. Завдав авіаударів поблизу Новогригорівки та Андріївки.

Проводить активні заходи з відновлення шляхів логістичного забезпечення.

Наслідки ракетного обстрілу окупантами Харкова 

Армія РФ в черговий раз завдала ракетних ударів по Харкову. На цей раз постраждав Слобідський район.

За інформацією мера міста Ігоря Терехова, перше влучання ракети було зафіксовано в районі третьої години ночі.

Прилетіло в Слобідський район, в будівлю одного з навчальних закладів. Там пожежа, яку вже гасять наші хлопці з ДСНС. Близько четвертої ранку був ще один удар, який чуло усе місто. Куди прилетіло - зараз з'ясовуємо, - зазначив Терехов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?