Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та знищення бази Росгвардії в Херсоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та знищення бази Росгвардії в Херсоні

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на сході та знищення бази Росгвардії в Херсоні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові протягом доби відбили 6 атак кремлівської армії на сході України та знищили місце дислокації Росгвардії в Херсоні. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Ситуація у зоні бойових дій на сході Україні 

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На інших напрямках противник продовжує обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку - в районах населених пунктів Гута-Студенецька Чернігівської області та Бачівськ Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Стрілеча, Гур’їв Козачок, Дворічне, Куп’янськ та Кучерівка;

  • на Краматорському напрямку - Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Ярова та Озерне;

  • на Бахмутському напрямку - Соледар, Бахмут, Бахмутське, Опитне, Яковлівка, Неліповка, Юр’ївка, Білогорівка, Роздолівка;

  • на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Водяне, Мар’їнка та Парасковіївка.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках під обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії потрапили понад 20 населених пунктів. Зокрема, Микільське, Вугледар, Курдюмівка, Пречистівка, Шевченко, Білогір’я, Темирівка, Времівка та Ольгівське.

  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА.

Протягом минулої доби українські військові відбили атаки кремлівської армії в районах населених пунктів Соледар, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка та Первомайське..

Авіація ЗСУ завдала 26 ударів - підтверджено ураження 20 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 6 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська й артилерія уразили, зокрема, 5 пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили та техніки противника, 3 позиції зенітних ракетних комплексів, 3 системи ракетних військ і артилерії, серед них "Ураган", та 2 склади з боєприпасами. Втрати ворога уточнюються.

Що відбувається на півдні України

Представники Оперативного командування "Південь" зазначили, що авіація ЗСУ та артилерійські підрозділи протягом 24 вересня завдавали потужних ударів по позиціях кремлівських окупантів на Херсонщині.

Зокрема, повідомляється, що авіація здійснила 5 ударів по двох системах ППО у Херсонському та Каховському районах і трьох районах зосередження озброєння та техніки в Бериславському районі.

Своєю чергою ракетно-артилерійські підрозділи виконали 266 завдань, зокрема посиливши вогневий контроль у районі Каховської ГЕС, де окупанти намагаються налагоджувати переправи.

Окрім цього, ЗСУ послабили ворожу армію на три пункти управління вздовж лінії фронту, а також уразили місце розташування Росгвардії в Херсоні й подавили один з опорних пунктів противника в районі Давидового Броду.

За підтвердженими результатами, окупанти втратили:

  • 57 солдатів;

  • 2 гаубиці "Мста-Б" та ще одну 122-ох мм;

  • самохідну артустановку "Гвоздика" та самохідну гаубицю "Акація";

  • реактивну систему залпового вогню "Град";

  • 2 командно-штабні машини;

  • 19 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Ворог продовжує повітряну розвідку та спроби атак за допомогою безпілотних літальних апаратів. Двох розвідників типу "Орлан-10" знищено в Бериславському районі Херсонської області та у Баштанському районі Миколаївської області. В сусідньому Миколаївському районі збито дрон-камікадзе “Шахід-136”, - зазначають в ОК "Південь".

Наші воїни додали, що ще було знищено три склади ворожих боєприпасів у Баштанському, Херсонському та Бериславському районах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?