Головні новини 17 жовтня: випробування Китаєм гіперзвукової ракети і нові деталі ліквідації Мотороли
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 17 жовтня: випробування Китаєм гіперзвукової ракети і нові деталі ліквідації Мотороли

Головні новини 17 жовтня: випробування Китаєм гіперзвукової ракети і нові деталі ліквідації Мотороли
Джерело:  online.ua

17 жовтня Китай запустив в рамках випробувань гіперзвукову ракету, здатну нести ядерну зброю, стали відомі деталі ліквідації Мотороли українськими спецслужбами, а Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі — головні новини дня.

Джерело: ONLINE.UA.

1. Китай провів секретні випробування нової гіперзвукової ракети

Фото — pixnio.com

Китай запустив в рамках випробувань гіперзвукову ракету, здатну нести ядерну зброю, вона облетіла Землю на низькій орбіті, а потім її спрямували до цілі, «продемонструвавши передові космічні можливості, які застали зненацька розвідку США». Три людини, поінформовані в розвідувальних даних, заявляють, що хоча ракета і не потрапила в ціль, відстань до цілі була відносно малою — 32 кілометри.

2. Журналіст розкрив деталі ліквідації Мотороли українськими спецслужбами

  Арсен Павлов (фото — commons.wikimedia.org)

16 жовтня 2016 року П’яте управління Департаменту контррозвідки СБУ знищило Арсена Павлова на позивний Моторола. Однак спецоперація могла зірватися через одну помилку.

3. Данілов пояснив ситуацію з помилками в санкційному списку злодіїв у законі

Олексій Данілов (фото — facebook.com/rnbou)

Помилки у рішенні РНБО щодо 108 осіб із санкційного списку “злодіїв у законі” стосувалися лише транслітерації прізвищ. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов, коментуючи публікації в ЗМІ про потрапляння до цього списку невинних осіб.

4. У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей

Фото: Pixabay

В Україні скоро вакцинуватимуть від COVID-19 підлітків від 14 років. Міністерство охорони здоров’я України вже підготувало відповідні документи.

5. СБУ затримала причетне до батальйону “Азов” злочинне угруповання

Фото — ssu.gov.ua

СБУ затримала трьох представників злочинного угруповання, яке в 2016 році вчинило низку нападів на філії банківських установ та інкасаторські автомобілі. Угруповання діяло на території Запоріжжя.

6. Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ

Фото — facebook.com/oscesmm

Проросійські бойовики вийшли на протест перед готелем в Донецьку, де проживають представники СММ ОБСЄ. «Акція протесту» триває з 15 жовтня, на площі перед готелем поставили щонайменше 22 намети.

7. Гра в кальмара: скільки Netflix заробив на популярному серіалі

Фото: кадр з серіалу

Стрімінговий сервіс Netflix оцінив, що його найпопулярніший серіал “Гра в кальмара” принесе компанії майже 900 мільйонів доларів. Цікаво, що виробництво південнокорейської драми обійшлося в досить скромні 21,4 мільйонів доларів — близько 2,4 мільйона доларів за епізод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?