Головні новини 23 квітня: пропозиція РФ щодо Донбасу й попередження про теракти
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 23 квітня: пропозиція РФ щодо Донбасу й попередження про теракти

Головні новини 23 квітня: пропозиція РФ щодо Донбасу й попередження про теракти
Джерело:  online.ua

23 квітня команда очільник Кремля Володимира Путіна озвучила пропозицію Україні щодо Донбасу, штаб ООС попередив, що проросійські бойовики готують теракти на Сході України, а Східний фланг НАТО запросив представників українського МЗС на екстрену зустріч — головні новини дня, що минає.

Джерело: ONLINE.UA

1. Східний фланг НАТО запросив Україну на екстрену зустріч

Фото — nato.int

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні і євроатлантичні перспективи України та Грузії обговорять в Бухаресті під час екстреної міністерської зустрічі трикутника Польща-Румунія-Туреччина, на яку вперше запросили й нашу країну.

2. РФ запропонувала нормандському формату переговори на Донбасі за участі бойовиків

Дмитро Козак (фото — kremlin.ru)

Російська сторона у п’ятницю, 23 квітня, звернулася до Німеччини та Франції лінією “нормандського формату” щодо проведення переговорів безпосередньо на Донбасі.

3. Бойовики планують здійснити теракти на Донбасі — ООС

Фото — facebook.com/pressjfo.news

Штаб Операції Об’єднаних сил офіційно попередив, що проросійські сили на Донбасі планують влаштувати провокації на великодні свята.

4. У МОЗ вирішили, чи введуть на Великдень додаткові обмеження

Фото — kyivcity.gov.ua

Міністерство охорони здоров’я оголосило про відсутність планів з посилення карантину на період травневих свят, зокрема й Великдень.

5. Команда Путіна заявила про повернення холодної війни з США

Дмитро Медведєв та Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Член команди російського президента Володимира Путіна та заступник очільника Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв неочікувано для всіх заявив про повернення відносин Росії і США, по суті, в епоху холодної війни.

6. Україна терміново звернулася до НАТО через відведення військ РФ

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Українська влада закликає своїх міжнародних партнерів з НАТО та ЄС продовжувати уважно стежити за ситуацією і вживати дієвих заходів щодо стримування команди Володимира Путіна після офіційної заяви Міноборони РФ про відведення військ від українських кордонів.

7. Ватажок "ДНР" публічно кинув виклик Зеленському

Денис Пушилін (фото — denis-pushilin.ru)

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін під час виступу на російському телебаченні звернувся до українського лідера Володимира Зеленського з несподіваною пропозицією проведення онлайн-дебатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?