Головний розвідник РФ виступив з шокуючою заявою про Україну та Пентагон
Категорія
Політика
Дата публікації

Головний розвідник РФ виступив з шокуючою заявою про Україну та Пентагон

Головний розвідник РФ виступив з шокуючою заявою про Україну та Пентагон
Джерело:  online.ua

Російська влада не втомлюється шукати винних у ситуації, що склалася протягом останніх місяців в Білорусі. Команда очільника Кремля Володимира Путіна не хоче визнати, що білоруси більше не хочуть бачити скандального політика та диктатора Олександра Лукашенка президентом своєї країни. Саме тому офіційна Москва виступила з черговою цинічною заявою - 29 вересня очільник служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін заявив, що інструктори ЦРУ і Пентагону беруть участь в підготовці протестів в Білорусі. Окрім того, за його словами, "борці за оновлену Білорусь" проходять підготовку в Польщі, Грузії, в Україні і в країнах Балтії за участю інструкторів з ЦРУ і Пентагону, афілійованих з Держдепартаментом американських НУО". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

Головний розвідник РФ переконує, що "влада Штатів використовує найганебніші методи для розгойдування ситуації в Білорусі". Наришкін стверджує, що "Держдепартамент розгорнув роботу по підключенню до протестних виступів екстремістських елементів". Окрім того, він циінчно заявив, що Білий дім хоче втягнути католицькі громади Білорусі в акції протесту проти самопроголошеної влади Олександра Лукашенка. Сергій Наришкін також додав, що його команда має дані про підготовку резонансної провокації у Білорусі.

"За наявними даними, серед екстремістськи налаштованих противників нинішньої влади Білорусі, які переховуються зараз за кордоном, виношується план резонансної провокації, в ході якої був би заарештований або навіть поранений, або вбитий один з авторитетних священнослужителів РКЦ (Римсько-католицької церкви). Це розрахунок на те, що це дозволить істотно підвищити антиурядові настрої серед католиків і підстьобнути їх до більш активної участі у вуличних протестах", - заявив поплічник очільника Кремля Володимира Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін почав скаржитися на дії інших міжнародних гравців, які намагаються активно вплинути на ситуацію в Білорусі. Окрім того, російський президент нарешті зізнався, що вони замислили разом з Лукашенком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?