Головний санлікар України пообіцяв привілеї вакцинованим українцям в разі локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головний санлікар України пообіцяв привілеї вакцинованим українцям в разі локдауну

Головний санлікар України пообіцяв привілеї вакцинованим українцям в разі локдауну
Джерело:  online.ua

В Україні планують запровадити різний підхід до громадян, які мають щеплення від коронавірусного захворювання COVID-19 та тих, хто такого щеплення не має.

Джерело: телеканал “1+1”.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ранковій програмі "Сніданок з 1+1" телеканалу “1+1”.

За його словами, представники Міністерства охорони здоров’я розробляють ряд заходів, котрі повинні суттєво полегшити карантинні обмеження саме для вакцинованих від коронавірусу окремих соціальних груп та осіб.

Головний санітарний лікар особливо звертає увагу на полегшення умов роботи бізнес-середовища в умовах карантину.

Щеплені групи населення будуть перебувати у привілейованому статусі і матимуть значні послаблення режиму на тлі можливого осіннього локдауна.

"Вони обов'язково будуть. Ми хочемо, щоб до бізнесу або вже вакцинованих людей застосовувалися менш жорсткі норми, які стосуються карантину. Наприклад, бізнес зможе працювати або не буде регулюватися кількість людей на один квадратний метр", - зазначив головний санітарний лікар в міністерстві охорони здоров’я Ігор Кузін.

Ці положення діятимуть на всіх вакцинованих - підкреслив посадовець. Не важливо чи це буде обслуговуючий персонал, чи відвідувачі - головною умовою для послаблення карантинних вимог в кожному конкретному комерційному закладі є наявність вакцинації і робітників, і клієнтів.

Зазначимо, що, відповідно до статті 24 Конституції України, “не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками”.

Статистика по COVID-19 в Україні

Станом на 6 вересня в нашій країні:

  • виявлено 773 нових випадки COVID-19;

  • госпіталізовано 635 осіб;

  • 18 осіб померли.

Повністю імунізовані від коронавірусу більш як 4,2 млн українців. Станом на 6 вересня, за повідомленням МОЗ, в Україні громадян безкоштовно щеплять вакцинами Moderna, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Вакцинують українців у центрах вакцинації та пунктах щеплень по всій Україні, за винятком окупованих частин Донецької та Луганської областей та Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?