США прислали Україні інноваційні ліки від COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

США прислали Україні інноваційні ліки від COVID-19

США прислали Україні інноваційні ліки від COVID-19
Джерело:  online.ua

В Україну прибув гуманітарний вантаж інноваційних ліків від COVID-19, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. 

Джерело: посольство України в США у Facebook.

Повідомляється, що вантаж складається з лікарських препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, що використовуються при лікуванні COVID-19. Загалом доставлено 60 тисяч флаконів лікарських препаратів, їхня вартість - 20 мільйонів доларів.

Цікаво, що останні домовленості щодо отримання ліків від коронавірусної хвороби були узгоджені 31 серпня під час візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Використання препаратів Bamlanivimab та Etesevimab

Ліки рекомендовані для хворих із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу COVID-19, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

Вантаж після розмитнення буде доставлений в лікарні 24 області України. Розподіл ліків координує Міністерство охорони здоров‘я України.

Direct Relief - громадська неприбуткова та не політична організація, яка працює у 60 країнах світу.

Що відомо про Bamlanivimab/Etesevimab

Бамланівімаб/етезевімаб — комбінований експериментальний лікарський препарат, який складається з двох моноклональних антитіл бамланівімабу та етезевімабу. Застосовується внутрішньовенно для лікування COVID-19.

Дані, які підтверджують дозвіл на екстрене використання бамланівімабу/етезевімабу, базуються на рандомізованому, подвійному сліпому, плацебо-контрольованому клінічному дослідженні за участю 1035 не госпіталізованих учасників, хворих на COVID-19 легкого та середнього ступеня важкості, які мали високий ризик розвитку важкої форми хвороби. З цих учасників 518 отримали одну інфузію 2800 мг бамланівімабу та 2800 міліграмів етезевімабу одночасно, а 517 отримали плацебо. Основними кінцевими точками дослідження була кількість госпіталізацій, пов'язаних з COVID-19, або смерть з будь-якої причини протягом 29 днів спостереження. 36 (7 %) учасників, які отримували плацебо, були госпіталізовані або померли, порівняно з 11 (2 %) учасниками, які отримували комбінацію бамланівімабу та етезевімабу. Зменшення госпіталізацій у групі введення препарату становило 70 % порівнюючи з групою плацебо. Усі 10 смертей (2 %) зафіксовані в групі плацебо. Результати дослідження свідчать, що смертність від усіх причин була набагато нижчою у групі з введенням бамланівімабу/етезевімабу, ніж у групі плацебо.

У березні 2021 року комітет лікарських препаратів для людей Європейського агенства з лікарських засобів оприлюднив висновок, що бамланівімаб та етезевімаб можна застосовувати в комбінації для лікування підтвердженого COVID-19 у хворих, які не потребують додаткового кисню, та які мають високий ризик розвитку важкої форми коронавірусної хвороби.

Читайте також:

  • У Зеленського відреагували на скандал з примусовою вакцинацією від COVID-19.

  • Вчені виявили новий штам коронавірусу C.1.2.

  • Держспоживслужба спростувала резонансні повідомлення про дату локдауну в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?