Держспоживслужба спростувала резонансні повідомлення про дату локдауну в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Держспоживслужба спростувала резонансні повідомлення про дату локдауну в Києві

Держспоживслужба спростувала резонансні повідомлення про дату локдауну в Києві
Джерело:  online.ua

У Держспоживслужбі Києва виступили з оголошенням щодо посилення карантину на території столиці - було спростовано інформацію про введення нового локдауну з 15 вересня, яку оприлюднили медіа.

Джерело: 24 канал

За словами голови служби Олега Рубана, наразі немає підстав для такого посилення обмежень.

Цьому передували повідомлення у ЗМІ, зокрема “УНН”, які посилалися на власні джерела, про локдаун зі вказаної дати. Перш за все це нібито має торкнутися кафе, ресторанів, салонів краси й інших закладів, а метрополітен можуть обмежити через систему “Київ Цифровий”.

“Усім сказали готуватися на 15 вересня, у Кабміну є ще півтора тижня до введення, будуть стежити за динамікою росту кількості хворих на коронавірус і вже від цієї статистики будуть вирішувати, наскільки жорстким буде локдаун. Знаю, що торкнеться громадського транспорту”, - цитує джерело агентство.

Своєю чергою Рубан уточнив, ситуація у столиці повністю контрольована, а захворюваність потроху зростає через сезонний фактор - повернення людей з канікул і відпусток.

“В кожному регіоні визначений референт показників, який дозволяє формувати показник про погіршення епідеміологічної ситуації. Але рішення ухвалює Державна комісія з надзвичайних ситуацій. Поки таких передумов немає”, - додав голова Держспоживслужби.

Заява Рубана корелює з попередніми твердженнями інших посадовців. Наприклад, головний санітарний лікар Ігор Кузін наголошував, що червоний рівень епідемічної небезпеки Країна за прогнозом досягне у листопаді.

Тоді ж передбачається початок нової хвилі коронавірусу та відповідно підвищення ризиків введення нового локдауну.

Одночасно з цим у Києві з другого тижня вересня відновлять роботу мобільні групи контролю за дотриманням протиепідемічного режиму в зв’язку з пандемією коронавірусу. В першу чергу вони будуть перевіряти навчальні заклади.

У Держспоживслужбі звернули увагу на неефективність заходів з роз'яснення, тож необхідні більш рішучі кроки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?