В Києві знову працюватимуть групи контролю за дотриманням карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

В Києві знову працюватимуть групи контролю за дотриманням карантину

В Києві знову працюватимуть групи контролю за дотриманням карантину
Джерело:  online.ua

Вже з наступного тижня в Києві відновлять роботу мобільні групи контролю за дотриманням протиепідемічного режиму в зв'язку з пандемією коронавірусу. В першу чергу вони будуть перевіряти навчальні заклади.

Джерело: “Україна 24”.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, роз'яснювальні роботи не дають потрібного результату, тому доведеться посилювати контроль.

"Сьогодні запропоновані різні форми навчання. Люди дійсно вже забули, що таке хвороба. Ми в Києві фіксуємо незначне збільшення захворюваності. Але в двох регіонах України зафіксовано можливий перехід в жовту зону, яка буде в майбутньому і в Києві. Тому необхідно підвищити відповідальність і адміністрацій, і батьків дітей. Як показує практика, роз'яснювальні роботи дуже слабо проходять, тому з наступного тижня за дорученням мера Києва поновлюється робота мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом. І в першу чергу це будуть школи і вузи", - зазначив Рубан.

Нагадаємо, під час локдауну в столиці діяли групи контролю за дотриманням карантинних заходів, які перевіряли ринки, заклади громадського харчування та інші громадські місця. У групи входили співробітники Нацполіції і Держпродспоживслужби. За порушення карантинних заходів громадян штрафували.

Ймовірність локдауну восени

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко прокоментував ймовірність того, що у листопаді Україна може наблизитися до "червоної" зони епідемічної небезпеки та буде знову введено локдаун.

На думку Ляшка, якщо українці будуть достатньо активно вакцинуватися, то навіть при зростанні кількості випадків COVID-19, "ми можемо не мати того навантаження на систему охорони здоров'я, що було раніше". І це дозволить уникнути введення жорстких карантинних обмежень.

Читайте також:

  • Україна отримає інноваційні ліки проти коронавірусу з США — заява МОЗ.

  • Кількість хворих на коронавірус в Україні 1 вересня значно зросла.

  • США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі і 12,8 мільйона для боротьби з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?