США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі

США нададуть Україні 45 мільйонів доларів для допомоги постраждалим на Донбасі
Джерело:  online.ua

США нададуть Україні додатково 12,8 мільйона доларів допомоги для боротьби з COVID-19 і 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги. 

Джерело: стенограма на сайті Білого дому.

Про це заявили американські посадовці під час брифінгу після першого дня візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Сполучені Штати вже надали нашій країні 55 мільйонів доларів допомоги на боротьбу із COVID-19 і подарували майже 2,2 мільйона доз вакцин від коронавірусу.

Повідомляється, що США планують продовжувати надавати допомогу Україні, в тому числі забезпечити безпечне зберігання вакцин у холодильних камерах і надати додаткові 12,8 мільйона доларів допомоги в зв'язку з пандемією COVID-19.

Також США має намір надавати гуманітарну допомогу для українців зі сходу України, які постраждали через війну на Донбасі.

"Ми раді оголосити, що цього року уряд США надасть додаткові 45 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, аби допомогти українцям, які як і раніше потребують її", - заявив він.

Візит Зеленського до США

Нагадаємо, 31 серпня розпочався робочий візит президента Володимира Зеленського до Вашингтона. Глава України вже провів ряд зустрічей: з міністром енергетики США, міністром оборони, президентом Групи Світового банку, керівником NASA. 31 серпня було підписано рамкову оборонну угоду між США та Україною. Ллойд Остін, голова Пентагону, під час переговорів із Зеленським оголосив про рішення американського уряду виділити 60 мільйонів доларів на оборонне озброєння для України.

1 вересня відбудеться зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом.

Читайте також:

  • Україна отримає інноваційні ліки проти коронавірусу з США — заява МОЗ.

  • Зеленський анонсував візит голови Пентагону в Україну з особливим завданням.

  • Білий дім оголосив про допомогу Україні на 3 млрд дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?