Україна отримає інноваційні ліки проти коронавірусу з США — заява МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає інноваційні ліки проти коронавірусу з США — заява МОЗ

Україна отримає інноваційні ліки проти коронавірусу з США — заява МОЗ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я оголосили про партію інноваційних ліків проти коронавірусу COVID-19, які отримає Україна від американського партнера вже незабаром.

Джерело: МОЗ

За словами міністра Віктора Ляшка, партія гуманітарної допомоги, що еквівалентна приблизно 20 мільйонам доларів США, буде відправлена у Київ вже найближчим часом. Пізніше її транспортують поміж регіонами завдяки благодійним фондам.

Це - результат візиту до США української делегації найвищого рівня.

“Уряд США спільно з компанією виробником в якості гуманітарної допомоги надасть нам інноваційні ліки проти COVID-19. Вони вже зареєстровані FDA та рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важку форму”, - наголосив Ляшко.

Передбачається, що Україна отримає близько 20 тисяч флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Всі вони вже сформовані у єдиний вантаж, який вже транспортується перед відправкою.

“Діють вони безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потрапляння в лікарню”, - уточнив міністр.

Водночас у міністерстві нагадали, що уряд придбав партію в 2784 флаконів препарату Тоцилізумаб та знаходиться на вирішальній стадії закупки 14 346 упаковок Ремдесевіру.

Коронавірус в Україні

Нещодавно Україна отримала ще 188 370 доз вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, наданих безоплатно урядом США в рамках ініціативи COVAX.

Поставки в межах COVAX продовжаться і надалі. Ці 188 370 доз вакцини Pfizer для України є однією з перших поставок у рамках зобов’язань Сполучених Штатів надати 500 мільйонів доз вакцини Pfizer Глобальному альянсу із вакцин та імунізації (GAVI) для розповсюдження через ініціативу COVAX.

Також у липні ЮНІСЕФ доставив в Україну 2 000 040 доз вакцини Moderna, наданих американським урядом через COVAX. Загалом, наразі наша країна в межах цієї ініціативи отримала 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?