Головнокомандувач ЗСУ пояснив, як Росія воює на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, як Росія воює на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, як Росія воює на Донбасі

Російське командування регулярно постачає на окупований Донбас різноманітну зброю та фактично утримує регіон різними ресурсами, наголосив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Генерал-полковник звернув увагу на регулярну фіксацію перекидання техніки з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

За його словами, лише нещодавно зафіксовано прибуття кількох танків до ОРДЛО.

"Сьогодні Російська Федерація поставляє на окуповану територію озброєння, боєприпаси, паливо. Ось тільки вчора мені доповідали: три танки з Росії заїхали. Можливо, там їх ремонтували, або ще щось, але факт є факт. Усе поставляється з Росії, звідти ж і керується", - оголосив Хомчак.

Він зауважив, російська армія також активно користується безпілотниками.

"У 2014 році, коли почалася війна, у нас БПЛА взагалі не було, а у російської армії – повно. Наприклад, в тих боях, в яких я брав участь, над нами постійно зависали їх безпілотники. Ми їх не бачили, тому що неозброєним оком це важко, але чули. Вони висіли, наводили артилерію, проводили розвідку і "ставили" РЕБ", – пояснив офіцер.

Головнокомандувач зауважив, використовувати можна фактично будь-які коптери станом на сьогодення. Можна озброїти навіть іграшкові "за півтори тисячі гривень". Утім, найбільш нищівними є саме потужні військові розробки.

"А є безпілотні літаки, які літають на тисячі кілометрів, несуть із собою серйозне озброєння, виконують певні завдання. Їхню ефективність ми побачили нещодавно в Нагірному Карабасі", – додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада, військові експерти та міжнародні партнери допускають, що Росія знову може напасти на Україну, але вже з півдня. Якщо це станеться, то почнеться велика війна. Про це напередодні заявив президент України Володимир Зеленський, який вважає, що якщо почнеться наступ, то в Україні потрібно буде проводити масову мобілізацію і відправляти воювати всіх — і чоловіків, і жінок. В РНБО відреагували на ідею Зеленського і нагадали президенту, що країна не може воювати "м’ясом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?