Головнокомандувач ЗСУ терміново їздив на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ терміново їздив на Донбас

Головнокомандувач ЗСУ терміново їздив на Донбас
Джерело:  online.ua

На Донбасі, незважаючи на зрив перемир'я з боку бойовиківОРДЛО, готуються до відкриття двух нових пунктів пропуску в Луганській області - в населених пунктах Золоте і Щастя. Важливі об'єкти інфраструктури вже проінспектував головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, який напередодні повернувся з Донбасу, де на протязі двох днів проводив перевірку. На місці він ознайомився з ситуацією вздовж лінії розмежування, а також перевірив, як виконуються заплановані заходи на ділянках будівництва. Подробиці поїздки Хомчака на Донбас, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони України.

"Протягом двох днів генерал-полковник Руслан Хомчак перевіряв важливі об'єкти інфраструктури Луганщини - КПВВ «Щастя» і КПВВ «Золоте», які незабаром відкриють. ТВО командувача Об'єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак і керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Сергій Салкуцан разом з керівниками структурних підрозділів Об'єднаних сил доповіли Головнокомандувачу ЗС України про поточну політику безпеки і про ситуацію уздовж лінії розмежування ", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Відзначається, що Хомчак переконався, що виконання заходів з обладнання КПВВ "Золоте" і КПВВ "Щастя" здійснюється в плановому порядку з дотриманням наданих гарантій безпеки і контролю режиму припинення вогню Українською стороною СЦКК спільно з патрулями СММ ОБСЄ.

Як відомо, на нових пунктах пропуску на Донбасі будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Очікувана пропускна здатність в'їзду-виїзду запланована на рівні 10-15 тисяч чоловік за добу.

Важливо нагадати, що на даний момент перетнути єдиний КПВВ в Луганській області "Станиця Луганська" можуть тільки ті жителі Орлоя, у яких виникла критична ситуація - наприклад, через смерть близьких або термінової операції. Для цього необхідно подати запит в штаб ООС, командувач якого розглядає кожну заявку в індивідуальному порядку. Для інших людей КПВВ тимчасово закритий через пандемію коронавируса.

Тим часом контрольні пункти "Мар'їнка" і "Новотроїцьке" в Донецькій області продовжують працювати по осінньому графіку щодня з 07.00 до 18.30. Але вільний рух людей через ці контрольні пункти в'їзду-виїзду неможливо, так як заблоковано бойовиками ОРДО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі раптово захотіли розробити новий план по Донбасу, як змінювати ситуацію протягом багатьох років вперед. Це говорить про те, що Путін змінив свою позицію, так як до цього його люди наполягали тільки на виконанні Мінського плану, який, як вважають в Києві, не працює і вимагає кардинального перегляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?