Головнокомандувач ЗСУ звернувся до українців з терміновою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ звернувся до українців з терміновою заявою

Головнокомандувач ЗСУ звернувся до українців з терміновою заявою
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак звернувся до всіх українців з терміновою заявою - він обурений скандалом щодо порушення ним житлового законодавства. Він зазначив, що проти керівництва ЗСУ ведеться спланована інформаційна кампанія з метою дискредитації , яка, як допускає Хомчак, може вестися з боку держави-агресора. Хомчак закликав всіх користуватися офіційними джерелами і довіряти тільки перевіреній інформації, так як гібридна війна ближче, ніж здається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Генштабу ЗСУ, яка 26 жовтня опублікувала заяву Хомчака.

"Сьогодні нанести удар діловій репутації, дискредитувати людину, організацію чи установу просто. Останнім часом в інформаційному просторі спостерігається тенденція поширення маніпулятивних повідомлень з метою дискредитації керівництва Збройних Сил України. На жаль, в брудних інформаційних технологій свідомо залучають публічних осіб, надаючи їм тільки частину інформації для поширення ними суб'єктивних оціночних суджень. Крім того, придумують і оприлюднять інші "факти", не перевіривши їх достовірність. Є відвертою брехнею на кшталт моя вказівка військового комісаріату "про призов окремого громадянина", про що дізнався, як і вся українська громада, з соціальних мереж. Поширення неправдивих і маніпулятивних повідомлень є складовими цілеспрямованої інформаційної атаки. Гібридна війна ближче, ніж здається. Перевіряйте інформацію перед оприлюдненням, користуйтеся офіційними джерелами ", - звернувся Хомчак до українців.

Таким чином головнокомандувач ЗСУ відповів музиканту і волонтеру Тарасу Тополі, який недавно повідомив про нібито отримання від держави головнокомандувачем ЗСУ чергової квартири в Києві на додаток до двох отриманих раніше. Після оприлюднення цих даних Тополя поскаржився, що їм раптово "зацікавився" військкомат для ймовірного призову із запасу.

"Не відповідає дійсності і інформація про порушення мною житлового законодавства. Дані про нерухомість посадових осіб зазначено в щорічних деклараціях, з якими може ознайомитися кожен охочий. У моїх деклараціях зазначено, що отримані від держави житлові квадратні метри (83,1 м.кв.) за попередніми місцями служби повернуто Міністерству оборони в повній мірі, навіть більшою площею (97 м.кв.). Я не впевнений, що хтось так робив до мене", - зазначив Хомчак.

Генерал-полковник попередив усіх причетних до скандалу, що поширення неперевіреної інформації або її навмисне перекручування не звільняє цих осіб від відповідальності. За його словами, за фактом передачі оприлюднених службових документів, в яких містяться його персональні дані, призначена службова перевірка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони звернувся до всіх українців з важливим оголошенням. Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що питання з зарплатами військових медиків, які лікують хворих коронавірусом військовослужбовців, врегульовано. Вже з листопада військовослужбовці військово-медичних установ почнуть отримувати грошову премію за лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, так як до цього не отримували додаткову доплату в розмірі до 300% заробітної плати, як інші медпрацівники країни через прогалини в нормативній базі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?