Голову КСУ визнали підозрюваним у підкупі після ігнорування виклику в ОГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Голову КСУ визнали підозрюваним у підкупі після ігнорування виклику в ОГПУ

Голову КСУ визнали підозрюваним у підкупі після ігнорування виклику в ОГПУ
Джерело:  online.ua

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький у понеділок, 28 грудня, проігнорував виклик до Офісу генерального прокурора. Йому намагалися вручити підозру щодо кримінальної справи, однак через обставини її спрямують поштою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОГПУ.

За оприлюдненими даними, йдеться про підозру в підкупі свідка та свідомо неправдивих даних свідка.

"Він повідомив, що не може прибути через сімейні обставини, але жодні документи, які б підтверджували ці слова, він не надав. Відповідно, повідомлення про підозру йому було надіслано поштою. З цього моменту він вважається підозрюваним у підкупі свідка та завідомо неправдивих показаннях свідка – стаття 386 та ч.2 384 статті Кримінального кодексу України", - пояснили в генпрокурора.

Речниця офісу Марина Хоменко зауважила, Тупицький підкупив свідка, аби той відмовився від дійсно правдивої інформації. Цей інцидент стався в інтересах колишнього глави Вищого господарського суду.

"Наразі у зв'язку з тим, що (Тупицькому) інкримінується скоєння нетяжкого злочину, запобіжний захід обирати не планується", - додала представниця відомства.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський нарешті назвав людей, хто насправді стоїть за суддями КСУ. Президент України вважає, що вже багато років Конституційний суд України — це державно-приватне партнерство, яким керують акціонери. Зеленський відмовився називати імена "акціонерів", але пообіцяв їх оприлюднити, коли вже не буде президентом України.

Президент пояснив, що дотепер в КСУ посади суддів займають "діти" президента-втікача Віктора Януковича, "племінники" колишнього президента України Петра Порошенка та "далекі родичі" Юлії Тимошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?