Гончарук повідомив гарні новини українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук повідомив гарні новини українцям

Гончарук повідомив гарні новини українцям
Джерело:  online.ua

Український уряд підтримав законопроєкт, який забезпечить у майбутньому суттєве підвищення прожиткового мінімуму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, завдяки змінам Бюджетного кодексу прожитковий мінімум можна підняти до 4200 гривень.

“Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не лише тим, хто їх потребував. Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг тощо. Скасування цієї архаїчної радянської норми дозволить нарешті розпочати справжню боротьбу з бідністю в Україні”, - заявив він.

Очільник уряду стверджує, що рішення перш за все вплине на зростання доходів саму найменш забезпечених громадян. Для цього не потрібно автоматичне підвищення зазначених елементів економіки.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму буде збільшено до 2027 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов нещодавно заявив, що українська зарплата може досить швидко наздогнати польські показники. Для цього необхідні 7 років. Посадовець вважає, що це реально, бо Україна має суттєво стрімкіший рівень зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?