Гончарук повідомив українцям гарні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Гончарук повідомив українцям гарні новини

Гончарук повідомив українцям гарні новини
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я разом з Національною службою здоров'я розроблюють програму медичних послуг в Україні, яка повинна запрацювати вже 1 квітня цьогоріч. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, важливе значення у підготовці мають безпосередньо регіони. Друга ланка медичної реформи почалася вже після 31 січня.

"Для повноцінного старту другої ланки медичної реформи до 31 січня всі області мали забезпечити автономізацію та комп'ютеризацію медустанов. Лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, лікарськими засобами. Повинні бути лікарі відповідної кваліфікації та рівня практики. Це має бути зроблено до 1 квітня", - пояснив він.

Очільник Кабміну пояснив, що в разі невідповідності закладу вимогам, НСЗУ не укладатиме договорів з ним. Це позбавить його фінансування з центру та забезпечення перекладатиметься на місцеву владу.

Наразі автономізацію пройшли близько 97% усіх медзакладів, які забезпечують спеціалізовану допомогу. Найбільша кількість проблем накопичилася на Запоріжжі. Місцеві показники автономізації сягнули лише 85%.

Паралельно з цим ще гірша ситуація складається у питанні комп'ютеризації та інформатизації лікарень вторинного й третинного рівнів. Налічується п'ять областей, влада ких забезпечила виконання лише половини плану з комп'ютеризації. Йдеться про Луганщину (48%), Харківщину (55%), Київщину (55%), Сумщину (56%), Запоріжжя (56%).

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Гончарук анонсував початок виконання президентської програми за назвою "Велике будівництво", яка стосується доріг в Україні. План передбачає розробку центрального уряду разом з місцевою владою переліку об'єктів, які перш за все потребують уваги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?