Гончарук пояснив, як доб'ється росту економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук пояснив, як доб'ється росту економіки

Гончарук пояснив, як доб'ється росту економіки
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук заявив, що Кабінет Міністрів планує забезпечити зростання української економіки в найближчі роки за рахунок припливу прямих іноземних інвестицій і збільшення продуктивності праці, повідомляє ONLINE.UA.

 "Два основних фактори є причинами економічного зростання - продуктивність праці і прямі іноземні інвестиції. Це два ключових чинники, на яких ми зосередимося", - сказав він.

 Гончарук підкреслив, що збільшувати продуктивність праці потрібно за рахунок освіти і технологій, тому держава підтримуватиме ці напрямки.

 Що стосується припливу інвестицій, то, за словами чиновника, його не варто чекати країні, у якій не діє система захисту права власності. Тому держава повинна побороти низку негативних явищ, передовсім рейдерство.

Також уряд хоче зменшити роль держави в економіці, щоб створити конкурентне середовище. Допомогти в цьому має приватизація. Відкритим залишається питання здешевлення вартості кредитних ресурсів для населення і бізнесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський  виступив із заявою про зміни кредитних ставок  в Україні у майбутньому. За його словами, вже у 2020 році громадяни отримають більше можливостей для придбання різноманітного майна у кредит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?