Гончарук терміново зібрав "слуг народу": що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Гончарук терміново зібрав "слуг народу": що відбувається

Гончарук терміново зібрав "слуг народу": що відбувається

18 жовтня після години запитань до уряду очільник Кабміну Олексій Гончарук зібрав фракцію "Слуги народу" у кінозалі Верховної Ради, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Вказано, що народні обранці сперечалися, коли голосувати закон про ГТС. Глава Кабміну намагається нардепів переконати голосувати вже 18 жовтня. На це народні обранці відповіли, що вони взагалі не задоволені комунікацією з урядом.

17 жовтня голова АТ "Магістральні газопроводи України" Олександр Лісніченко повідомив, що комітет ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг схвалив законопроект №2239-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу".

За його словами, згідно з цим законопроектом, ГТС залишається 100% в державній власності, а управління нею буде здійснюватися прозоро корпоративною конструкцією, що уможливить одночасно створити незалежні умови для Оператора ГТС та збереже контроль над цінним активом в державі.

Разом з тим законопроекту №2239-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу" у порядку денному Ради на 18 жовтня немає.

 Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів  планує збільшити витрати на оборонну галузь. Йдеться про розширення фінансування відповідних ініціатив у 2020 році. Таким чином Олексій Гончарук відповів на чутки щодо можливого скорочення соціального забезпечення представників фаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?