Гончарук виступив з гучною заявою після розмови з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Гончарук виступив з гучною заявою після розмови з Зеленським

Гончарук виступив з гучною заявою після розмови з Зеленським
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд працюватиме до моменту прийняття політичного рішення про відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу топ-посадовця у Верховній Раді.

За його словами, президент Володимир Зеленський має можливість внести заяву про звільнення у парламент будь-якого моменту.

"Я звернувся до президента і передав йому заяву про відставку. Вона оформлена відповідно до Конституції України. У президента є право у будь-який момент внести її до Верховної Ради", - зазначив Гончарук.

Він додав, що це й буде політичним рішенням політичного лідера.

Нагадаємо, за офіційною процедурою прем'єр-міністр повинен звертатися із заявою про звільнення до Ради, яка його й призначає. Натомість чинний голова уряду зустрівся одразу з Зеленським та під час бесіди передав документ.

Як повідомляв ONLINE.UA, один з представників "Слуги народу" у парламенту пояснив, що рішення Гончарука дати заяву про звільнення президенту- це нібито чоловічий вчинок. Він заявив, що вважає таку події правильною з етичної точки зору та не пов'язаною з правом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?