Гончарук зробив українцям важливе попередження
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук зробив українцям важливе попередження

Гончарук зробив українцям важливе попередження
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук попередив усіх українців, що переговори щодо укладення нового транзитного контракту між Україною і РФ ще тривають. Про це він повідомив на брифінгу за підсумками засідання уряду 27 грудня, передає ONLINE.UA

"Одразу скажу, що газові переговори коментувати не буду. Переговори про транзит газу ще тривають. Дайте нам день-два", - наголосив він.

Варто зазначити, що 20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій. За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.

Варто звернути увагу на те, що виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко назвав новий газовий контракт з російським "Газпромом" "складним для всіх сторін компромісом". Як відомо, домовленості сторін передбачають підписання контракту на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років, мінімальний обсяг 65 млрд кубометрів газу в перший рік і по 40 млрд кубометрів - у наступні 4 роки, відкликання майбутніх судових позовів "Нафтогазу" і "Газпрому", згоду "Газпрому" виплатити Україні грошима до Нового року більше 2,9 млрд доларів згідно рішення Стокгольмського арбітражу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, раніше очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн виступила з резонансною заявою. Вона наголосила, що проект російського газопроводу Північний потік-2 має політичний характер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?