Гончарук зробив заяву про тарифи на проїзд в Україні - що необхідно знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук зробив заяву про тарифи на проїзд в Україні - що необхідно знати

Гончарук зробив заяву про тарифи на проїзд в Україні - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Український Кабінет міністрів розробив стратегію для регулювання тарифів на транспортне перевезення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

За його словами, тарифи повинні стати "ринковими та адекватними".

"Для цього уряд схвалив та направив у парламент законопроект про створення Національної комісії у сфері транспорту. Регулятор формуватиме тарифи на послуги суб’єктів природних монополій, видаватиме ліцензії у сфері залізничного транспорту та перевірятиме виконання їх умов", - пояснив Гончарук.

Прем'єр додав, згаданий орган займатиметься ціновою й тарифною політикою, застосовуючи механізми-стимули, контролювати ціни та запобігати перехресному субсидіюванню, розвивати конкуренцію на ринку.

Анонс нової комісії здійснено під час урядового засідання у п'ятницю, 27 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Гончарук на засіданні виступив з іншою гучною обіцянкою для українців. Чинний уряд не планує збільшення тарифів на опалення протягом зимового сезону 2019-20 років.

Згідно із заявою прем'єр-міністра, показники у квитанціях можуть навіть знизитися. Подорожчання не буде завдяки узгодженню газового транзиту з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?