Google опинився в епіцентрі нового резонансного скандалу
Категорія
Технології
Дата публікації

Google опинився в епіцентрі нового резонансного скандалу

Google опинився в епіцентрі нового резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Google дедалі частіше опиняється в епіцентрі гучних скандалів.Так, цього разу офіційно стало відомо, що регулятор Великої Британії може відкрити розслідування щодо ймовірного порушення компанією Google правил конкуренції. Цю інформацію регуляторне відомство Британії (Competition and Markets Authority) підтвердило у понеділок 23 листопада. Згідно з останніми даними, приводом для цього стала отримана відомством скарга щодо діяльності корпорації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми серйозно ставимося до питань, піднятих у скарзі, та ретельно розглянемо їх, щоб вирішити, чи відкривати офіційне розслідування… Якщо буде необхідність швидкого втручання, ми також розглянемо запровадження тимчасових заходів, щоб призупинити ймовірну антиконкурентну поведінку, доки триватиме розслідування", — офіційно заявили в CMA.

Про інші деталі про претензії до діяльності компанії, викладені у скарзі, журналістам дізнатися поки не вдалося.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Франція оштрафувала інтернет-гігант Google на суму 150 мільйонів євро за використання своєї домінуючої позиції на ринку реклами в пошукових системах. За словами представників французьких антимонопольних органів, правила рекламної платформи Google Ads не прозорі і важкі для розуміння. Окрім того, відомій корпорації також було наказано уточнити правила для оголошень і процедуру блокування аккаунтів рекламодавців.

Варто звернути увагу на те, що розслідування політики Google було розпочато через заяву французької компанії Gibmedia, яка управляє різними веб-сайтами. Google заблокував Gibmedia на своїй рекламній платформі ще 5 років тому.

Як уже згадувалося раніше, антимонопольні органи Євросоюзу також провели розслідування проти Google за рекламу в пошукових системах, оштрафувавши компанію в березні 2019 року на 1,49 мільйона євро за незаконне перешкоджання послуг інших компаній своїм власним продуктом Adsense for Search.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Павло Дуров жорстко розкритикував новий iPhone 12 Pro.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?