Google погодилась заплатити рекордний штраф в 200 млн доларів: відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Google погодилась заплатити рекордний штраф в 200 млн доларів: відома причина

Google погодилась заплатити рекордний штраф в 200 млн доларів: відома причина

Корпорація Google погодилася заплатити штраф у розмірі близько 200 млн доларів у держскарбницю США у зв’язку з порушенням конфіденційності дітей на відеоплатформі Youtube. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Як зазначається, всесвітньо відому корпорацію звинувачують в тому, що вона збирала дані про дітей до 13 років без згоди батьків. Мова йде про те, що дочірня компанія Google – відеоплатформа Youtube порушила закон про захист особистих даних дітей в інтернеті. Вона збирала інформацію про неповнолітніх без згоди їхніх батьків і використовувала її для цільової реклами.

У виданні зазначили, що минулого разу комісія оштрафувала Google в 2012 році, тоді сума була в десять разів менша.

Відповідно до законів США, збирати особисті дані дітей віком до 13 років можна тільки за згодою їхніх батьків.

Штраф у розмірі 200 млн доларів є одним з найбільших, накладених в рамках американського закону про захист конфіденційності дітей в інтернеті (COPPA).

Нагадаємо, що починаючи з 13 серпня на деякі сервісі Google можна заходити без пароля – достатньо відбитка пальця. Однак ця функція підтримується не всіма моделями смартфонів на базі ОС Android, а лише тими, які починаються з версії Nougat.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?