На сервіси Google можна буде заходити без пароля – подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

На сервіси Google можна буде заходити без пароля – подробиці

На сервіси Google можна буде заходити без пароля – подробиці

Американська корпорація Google оголосила, що з 13 серпня вхід на сервіси Google стане доступним без вводу пароля – достатньо лише ввести відбиток пальця. Спочатку ця функція діятиме лише на телефонах Pixel, але у найближчі дні її буде поширено на всі смартфони з операційною системою Android (починаючи з Nougat).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Представники Google заявили, що нова технологія використовує стандарти безпеки FIDO2, W3C WebAuthn і FIDO CTAP. Це набагато спрощує аутентифікацію користувача без ризику для безпеки.

У Google наголошують, що відбиток пальця не буде відправлятися на сервери компанії – він зберігатиметься тільки на смартфоні користувача. На серверах буде лише криптографічне підтвердження, що власник гаджету правильно відсканував палець.

Експерти з кібербезпеки переконані, що паролі вже давно неможна вважати надійним методом захисту. Навіть сам творець комп’ютерного пароля американський вчений Фернандо Корбато заявив, що не дуже задоволений своїм винаходом, оскільки зараз паролі створюють проблеми не тільки зловмисникам, але і самим власникам цих паролів. Вони повинні запам'ятовувати різні комбінації для кількох сервісів, адже мати один пароль для всіх був би порушенням безпеки.

Нагадаємо, що вчора хакер показав ексклюзивний спосіб зламу гаджетів Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?