Google присвятив новий дудл Метрополітен-музею
Категорія
Культура
Дата публікації

Google присвятив новий дудл Метрополітен-музею

Google присвятив новий дудл Метрополітен-музею
Джерело:  online.ua

13 квітня пошуковик Google присвятив свій новий дудл 151 річниці заснування всесвітньо знаменитого музею – Музею мистецтв Метрополітен. Як відомо, він знаходиться в США, в місті Нью-Йорк.

Джерело: Google

Варто звернути увагу на те, що Google святкує 151-шу річницю створення музею на честь багатошарової спадщини численних міжнародних спільнот, яка представлена у цій установі.

Найцікавіші факти про Музей мистецтв Метрополітен

  • Музей мистецтв Метрополітен (Metropolitan Museum of Art) заснувала у 1870 році група американських бізнесменів, художників та мислителів тієї доби, яка намагалася зберегти й показати світове мистецтво нащадкам.

  • У народі цей музей називають просто — The Met.

  • Варто також зазначити що, це четвертий за відвідуваністю та четвертий за площею музей у світі.

Цьому музею вдалося пройти тернистий шлях від маленької виставки до постійної колекції у понад 1,5 мільйона предметів за 5000 років людської історії майже з усіх куточків Землі.

Які зразки відомих мистецьких творів показав Google у новому дудлі

  • Візантійська мозаїка 500 – 550 років.

  • Гобелени з єдинорогами пізнього Середньовіччя.

  • Обладунки німецького імператора Фердинанда I XVI століття.

  • Складна традиційна сукня з бісеру індіанського племені лакота з групи племен сіу.

  • Картина "Автопортрет" Семюеля Джозефа Брауна-молодшого з 1940-х.

Будівля музею (фото — metmuseum.org)

Не можна також не згадати про те, що неофіційним талісманом The Met є блакитний керамічний бегемот епохи Середнього царства Давнього Єгипту на прізвисько "Вільям".На офіційному сайті музею можна ближче ознайомитися з творами мистецтва, які були представлені у сьогоднішньому дудлі.

"Я дуже скучив за відвідуванням музеїв під час пандемії. Сподіваюся, цей анімований дудл подарує людям трохи досвіду в екскурсіях по музею та зустрічі віч-на-віч із красивими та захоплюючими предметами мистецтва з багатьох культур та епох", – прокоментував свою нову роботу автор дудла Еріх Наглер.

Новий дудл присвячений Музею мистецтв Метрополітен / Фото Google

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?