Google стягуватиме податки з ютуберів у США
Категорія
Технології
Дата публікації

Google стягуватиме податки з ютуберів у США

Google стягуватиме податки з ютуберів у США
Джерело:  online.ua

Інтернет-галузь попри майже повну неконтрольованість у минулому продовжує все більше охоплюватися законодавством у різних країнах. Керівництво компанії Google, наприклад, хоче незабаром ввести оподаткування прибутку YouTube, отриманому завдяки переглядам відеороликів з боку американських користувачів. З цього приводу компанія очікує від авторів податкової інформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву технологічної кампанії.

“Починаючи з червня 2021 року, компанія Google почне утримувати податки США з доходів, які автори отримують від глядачів у цій країні. У зв'язку з цим просимо вас якнайшвидше надати свою податкову інформацію щодо доходів у США в обліковому записі AdSense... Усі автори YouTube, що монетизують свій контент, повинні надати податкову інформацію незалежно від країни проживання”, - заявили в Google.

Представники компанії уточнили, що податок на дохід вводиться на перегляди оголошень, підписок YouTube Premium, суперчату, супернаклейок, спонсорства.

Розмір податкових ставок для авторів контенту за межами Сполучених Штатів, які надсилатимуть податкову інформацію, коливається від 0% до 30% від прибутку з американських глядачів. Сума залежатиме від існування угоди про уникнення подвійного оподаткування між країною походження відео та США.

У разі ненадання інформації щодо інформації про такі прибутки до 31 травня, Google стягуватиме податки за найвищою ставкою. Вона залежатиме від країни, в якій мешкає блогер і типу облікового запису AdSense.

Наприклад, для облікових записів компанії ставка податку за умовчанням складатиме 30% від доходів у США — у разі відсутності статусу резидента, а компанії на американській території сплачуватимуть 24% загальних доходів у країнах. Водночас особисті облікові записи сплачуватимуть податок у розмірі 24% із загального доходу в усіх країнах.

Автори контенту з США не сплачуватимуть податки, якщо нададуть усю необхідну інформацію.

Податкові дані необхідно буде оновлювати кожні три роки.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?