Google з Ростуризмом включили борщ до топ-10 традиційних страв РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Google з Ростуризмом включили борщ до топ-10 традиційних страв РФ

Google з Ростуризмом включили борщ до топ-10 традиційних страв РФ
Джерело:  online.ua

Російський філіал Google і Федеральне агентство з туризму РФ запустили на платформі Google Arts & Culture проєкт "Розкуси Росію", в якому оприлюднили список 10 російських страв, серед яких і український борщ. За словами представників Ростуризму, це енциклопедія регіональних кухонь країни з історією, а також тенденціями в сучасній російській ресторанної культури.

Джерело: сайт Ростуризму

Як влада РФ пояснює включення борщу до списку традиційних російських страв

"Історія борщу йде у глибину століть, але в ХХ столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста. За традиційним рецептом борщ варять з борщівником", – описало українский борщ керівництво Ростуризму.

Що цікавО, цю страву в РФ навіть назвали "збірною назвою різних супів із кислим присмаком".

Автори проєкту звертають увагу на те, що існують різні рецепти борщу, наприклад, борщ по-українськи – з тертим салом і часником, борщ по-московськи – з беконом, сосисками та вареною яловичиною і борщ по-флотськи – з червоним перцем і копченою свининою.

У список топ-10 страв, окрім борщу, входять:

  • окрошка,

  • вінегрет,

  • салат Олів’є,

  • сирники,

  • пельмені,

  • гречана каша,

  • шашлик,

  • бефстроганов,

  • млинці.

Не можна також не згадати про те, що Міністерство культури та інформаційної політики України внесло борщ до списку нематеріальної культурної спадщини нашої країни.

Окрім того, офіційний Київ подав заявку на включення борщу до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

"Українське номінаційне досьє складається з понад 700 сторінок документальних доказів того, що борщ походить з України, він тісно переплетений з українською культурою в таких речах, як, наприклад, весільні та похоронні традиції, та широко споживається по всій країні", – наголосили представники Мінкульту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?