Міністри провели кулінарний батл і вибрали найсмачніший борщ
Категорія
Культура
Дата публікації

Міністри провели кулінарний батл і вибрали найсмачніший борщ

Міністри провели кулінарний батл і вибрали найсмачніший борщ
Джерело:  online.ua

Міністерство культури і інформаційної політики України провело борщ-батл, в якому взяли участь чотири українських міністра - віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський та міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко. За підсумками кулінарного змагання був обраний найсмачніший борщ - ним став борщ з вишнями на яловичому бульйоні. Українці масово коментують результати змагання. Причому не рецепт страви, а сам захід. Вони вважають, що міністрам краще займатися своїми прямими обов'язками і нагальними проблемами України, а не демонстрували на всю країну свої кулінарні таланти. Як проходив міністрескій борщ-баттл Мінкульт показав на відео, розміщеному в соцмережі, передає ONLINE.UA.

В ході конкурсу міністрів поділили на дві команди. В одній команді були Стефанишина і Ткаченко, в іншій - Абрамовський та Петрашко. Перемогу здобула "команда Ткаченко" - борщ з вишнями виявився смачніше борщу зі смаженою капустою.

"Переміг борщ, однак вибираючи переможця серед наших гостей, то я вважаю за кращий борщ з вишнями, а борщ зі смаженою капустою отримав приз глядацьких симпатій. Тепер будемо чекати, щоб в Україні з'явилися вулиці на честь борщу, пам'ятники, щоб у нас був День борщу і ТВ-шоу ", - підвів підсумки міністреского борщ-батла голова ГО" Інститут культури України ".

Як відомо, суддею конкурсу був відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. У повідомленні Мінкульту зазначено, що борщ з вишнями підкорив навіть його.

Як міністри готували борщ - відео:

Українці по-різному оцінили кулінарну майстерність міністрів. Більшість користувачів мережі виступила з критикою з приводу цього заходу.

Нагадаємо, головна мета проведення міністерського борщ-батла полягала в тому, щоб цю українську страву нарешті внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Мінкульт закликає всіх українців долучитися до реалізації цієї задумки. 25 грудня спільно з відомим кухарем Євгеном Клопотенко і ГО "Український інститут культури" відомство організовує великий онлайн борщ-марафон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Michelin назвав борщ "емблематичного блюдом Росії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?