Michelin назвав борщ "емблематичною стравою Росії" — реакція соцмереж
Категорія
Світ
Дата публікації

Michelin назвав борщ "емблематичною стравою Росії" — реакція соцмереж

Michelin назвав борщ "емблематичною стравою Росії" — реакція соцмереж
Джерело:  online.ua

Ресторанний путівник Michelin офіційно повідомив, що розпочинає оцінювати ресторани Москви, де готують "емблематичні перші страви країни — борщ та рассольнік". Варто зазначити, що така неочікувана заява спровокувала миттєву реакцію в соціальних мережах: більшість людей не розуміють, коли борщ встиг стати традиційною стравою російської кухні, а також зізнаються, що тепер мають сумніви у професійності та компетентності інспекторів Michelin, інформує ONLINE.UA.

У пресслужбі компанії стверджують, що їхні інспектори "були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії та відданістю її кухарів автентичній кухні, створеній на місцевих продуктах". За словами експертів, російські шеф-кухарі намагаються підкреслити якість місцевих продуктів, таких як камчатський краб із Владивостоку, бородинський хліб чи палтус із Мурманська.

"На російській кулінарній сцені, з її багатою історією і світськими традиціями, в останні 30 років виникають нові тенденції, які втілюють талановиті шефкухарі, які віддані тому, щоб акцентувати увагу на якості місцевих продуктів … Вони також радо використовують овочі й ароматні трави, які надають живих унікальних ароматів таким емблематичним для цієї країни першим стравам, як борщ чи рассольнік", — заявили представники Michelin.

Заява експертів Michelin про борщ не залишилася непоміченою: її вже активно коментують користувачі мережі із різних куточків планети.

"Вони забрали у нас Донбас, Крим, а тепер ще хочуть вкрасти борщ?! Ні, це вже занадто; Я, звичайно, все розумію, але цього я не розумію... відколи це борщ - "емблематична перша старава РФ"? Хто таке вигадав?; Навіть я, людина, яка все своє життя живе в РФ, знаю, що борщ - це традиційна українська страва. Навіть мені смішно таке читати; таке враження, що в Michelin працюють не надто компетентні люди, або ж пресслужба щось переплутала; коли українцям чекати офіційних вибачень?; вони зазіхнули на святе: я не про борщ, а про культуру та традиції цілого народу. Нас просто принизили", — коментують новину користувачі соцмереж.

Не можна також не згадати про те, що ще в 2019 році Міністерство закордонних справ Росії стверджувало, що борщ є "символом традиційної кухні" їхньої країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство культури та інформаційної політики України заявило, що 22 грудня проведе міністерський борщ-батл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?