Google запустила нову соціальну мережу Keen - цікаві подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Google запустила нову соціальну мережу Keen - цікаві подробиці

Google запустила нову соціальну мережу Keen - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що всесвітньо відома корпорація Google без особливого афішування запустила новий сервіс – соціальну мережу під назвою Keen. Варто звернути увагу на те, що по суті це аналог соціального сервісу Pinterest, тільки з підключенням штучного інтелекту. Про старт роботи нової соціальної мережі від Google стало відомо з офіційного блогу компанії. Наразі відомо, що розробкою і дизайном сервісу Keen займалася команда фахівців під назвою Area 120 - це внутрішній інкубатор Google, який створює експериментальні додатки й сервіси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.

"Механізм машинного навчання для Keen був розроблений та інтегрований у сервіс за допомогою команди фахівців PAIR (People + AI Research). У PAIR розробники реалізують ініціативи Google з організації спільної роботи користувачів з ШІ в максимальній кількості галузей і сфер застосування через спільну роботу. Таким чином, у соціальній мережі Keen саме штучний інтелект шукає для користувача цікавий контент на основі заздалегідь обраної людиною певної тематики та побажань. Розробники нового експериментального сервісу пояснили, що так Google прагне створити альтернативу "бездумному" перегляду онлайн-каналів та надавати користувачеві лише потрібну йому інформацію", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що для реєстрації в сервісі Keen користувачеві потрібен обліковий запис Google. Окрім того, команда Area 120 опублікувала в магазині Google Play мобільний додаток Keen для Android. Що важливо розуміти, це експериментальний додаток, що спрощує використання онлайн-порталу Keen на смартфоні, а не повноцінний додаток для цього сервісу.

Нагадаємо, декілька місяців тому Facebook створила додаток Hobbi, який теж зроблено за типом Pinterest. Там можна зберігати фотографії та відео і створювати колекції за інтересами – наприклад, ділити їх на розділи, присвячені кулінарії, рукоділлю, фітнесу та інших занять. Так само в Hobbi користувач зможе відстежувати власний прогрес.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що засновник популярного месенджера Telegram та соціальної мережі "ВКонтактє"Павло Дуров неочікувано для всіх пригрозив корпорації Facebook судовим позовом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?