Горбунов відмовився від держфінансування серіалу про смт Інгулець на 30 млн гривень
Категорія
Культура
Дата публікації

Горбунов відмовився від держфінансування серіалу про смт Інгулець на 30 млн гривень

Горбунов відмовився від держфінансування серіалу про смт Інгулець на 30 млн гривень
Джерело:  online.ua

Відомий ведучий та продюсер Юрій Горбунов відмовляється від державного фінансування у розмірі 33,6 млн гривень. Ці гроші виділило Міністерство культури на зйомки 24-х серійного серіалу "СМТ Інгулець".

Джерело: Юрій Горбунов

Продюсер Горбунов відмовився від держфінансування нового серіалу

Юрій Горбунов звернувся до суспільства у своєму Instagram:

З огляду на суспільну дискусію останніх днів, яка розгорнулася, ми з командою вирішили відмовитися від державного фінансування виробництва серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець.

При цьому Горбунов вважає, що його продюсерська компанія прозоро виграла конкурс на державне фінансування, оголошений Мінкультом.

Жодної гривні на виробництво серіалу я не отримав. Але я, як продюсер, вірю в наш проєкт, в історію героїв проєкту. І ця історія не про Паровознюка!! – додав продюсер.

Горбунов запевнив, що шукатиме інші можливості для створення серіалу і надання роботи своїй команді.

Також ведучий пообіцяв, що продовжить волонтерську діяльність на підтримку ЗСУ. Крім того, Горбунов подякував українцям як за критику, так і за підтримку.

Що відомо про скандал навколо Ткаченка та Горбунова

Раніше очільник Мінкульту Олександр Ткаченко, попри заклики громадськості, назвав доречним витратити під час війни понад 500 мільйонів гривень із держбюджету на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу.

Також Міністерство культури запланувало відродження виробництва серіалів для "інформаційної та культурної безпеки" України.

Так, на серіал "СМТ Інгулець" Мінкульт виділив 33,6 млн гривень.

Президент Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину.

Пізніше Ткаченко повідомив, що вже подав заяву про відставку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?